Portræt af en youth-aktivist

01.
Kort sagt

Portræt af en Youth-aktivist

Læs vores interview med Anna Charlotte, som er aktiv i Amnesty Youth-gruppen på Horsens Statsskole.


Anna Charlotte er 18 år gammel og er kontaktperson for Amnesty Youth-gruppen på Horsens Statsskole. Hun har været aktiv i Amnesty Youth i omkring et år, men i løbet af det sidste halve år er hun blevet særligt engageret i Amnesty Youth. Vi har fået lov til at stille Anna Charlotte et par spørgsmål om, hvordan det er at være aktivist i Amnesty Youth.

Der er mange tilbud til gymnasieelever i dag. Hvordan kan det være, at du har valgt at engagere dig i lige netop Amnesty Youth?

Jeg har altid haft en passion for aktivisme, og jeg har stor tiltro til Amnesty International som organisation. Det er tydeligt at se, at Amnesty kæmper for vigtige områder og opnår resultater. Amnesty arbejder bredt med alt inden for menneskerettigheder, og som aktivist er der mulighed for at fordybe sig i forskellige sager og emner. Det synes jeg er super fedt.
Efter at være blevet Youth-aktivist er jeg også blevet super glad for miljøet og de events, Amnesty Youth arrangerer, som er med til at skabe et fællesskab. Der er altid en god og positiv stemning, og Youth-koordinatorerne er gode til at hjælpe dig på vej. 


Anna Charlotte (til venstre) sammen med svenske Alexandra på Nordic Youth Conference i Finland i august 2016.


Du deltog på Amnesty Youth dag 2016. Hvordan synes du, det var at være med?

Jeg synes Youth-dagen er et fedt initiativ, der er med til at holde ånden oppe. Det er fedt at møde så mange nye ansigter og grupper, der interesserer sig for det samme som en selv! Det var både lærerigt, spændende og hyggeligt. Jeg fik nogle rigtig gode nye bekendtskaber og gode idéer til, hvordan man kan gribe aktionerne an.

Hvad synes du har været det mest spændende ved at være youth-aktivist?

Jeg har virkelig haft en stor oplevelse ved at deltage i Nordic Youth Conference i Finland i sommeren 2016. Jeg har også fået meget ud af at engagere mig personligt i Amnesty Youths arbejde, og nu er jeg også kontaktperson for min gruppe på Horsens Statsskole. Jeg har lært enormt meget af alt det administrative arbejde. 

Det er en øjenåbner at se, hvor meget arbejde, der ligger bag en aktion.
Den øgede information om for eksempel flygtninges rettigheder har også givet mig mere blod på tanden og givet mig endnu mere lyst til at kæmpe for menneskerettigheder og fortsætte arbejdet. 

Hvad synes du, man får ud af at være med i Amnesty Youth?

Populært sagt føler man, at man gør en forskel. Amnesty hjælper nogle af de steder og de mennesker, der har mest brug for det. Kombinationen af arbejdet med både konkrete og abstrakte, store sager giver en fornemmelse af, at man udretter noget.

Miljøet i Amnesty Youth er også super. Det er fedt at møde så mange andre engagerede aktivister og at få mulighed for at deltage i forskellige arrangementer som for eksempel Amnesty Youth Dag.