Kvinders rettigheder Diskrimination

01.
Update

God nyhed: Fardous’ dom er blevet omstødt

11. november 2015

Appelretten i Sudan har omstødt dommen mod 19- årige Fardous, og hun undgår nu at blive straffet med stokkeslag.

19-årige Fardous Al Toum blev i juli i år idømt 20 stokkeslag og en bøde, for at gå ’upassende klædt’. En dom, der ikke er ualmindelig i Sudan, og viser, hvordan kvinders rettigheder bliver undertrykt i landet.

Dommen blev appelleret, og i oktober blev dommen omstødt af den sudanesiske appelret, så Fardous nu heldigvis undgår den brutale straf.

Tak til alle der skrev under på Fardous’ sag. Sammen kan vi sikre retfærdighed for mennesker, der får krænket deres rettigheder.


02.
Fardous sag

Stokkeslag for at gå i nederdel

Fardous Al Toum er blevet idømt 20 stokkeslag og en bøde, fordi hun gik ”upassende klædt”. Dommen er ikke ualmindelig i Sudan og rammer især kvinder. Fardous er bare 19 år.

Fardous Al Toum var på vej hjem efter at have været til en ceremoni i den lokale kirke d. 25. juni. Hun fulgtes med 11 andre piger og kvinder, da de blev stoppet og arresteret af ordenspolitiet, der beskyldte dem for at gå 'upassende klædt'. De var alle iklædt bukser og nederdele. 10 af kvinderne blev efterfølgende sigtet i sagen.

Som den eneste af de 10 kvinder, blev Fardous Al Toum idømt stokkeslag. Men hendes dom er ikke ualmindelig i Sudan. Vi har dokumenteret, hvordan især kvinder bliver idømt fysisk afstraffelse for uanstændig og umoralsk opførsel. Også når det er sket i hjemmet.

Den sudanske lov 'til beskyttelse af den offentlige orden' er diskriminerende, upassende og krænker kvinders rettigheder. Ingen kvinder skal ikke risikere at blive idømt stokkeslag for deres påklædning.

Fysisk straf i form af stokkeslag er brutalt – og bryder forbuddet mod tortur. Det er umenneskeligt og ulovligt. Alligevel har vi dokumenteret flere tilfælde, hvor især kvinder er blevet idømt stokkeslag for at gå uanstændigt klædt.


03.
Underskrifter
0

HAR UNDERSKREVET

0

MANGLER AT UNDERSKRIVE