To års fængsel for at anmelde tortur Tortur

01.
Kort sagt

To års fængsel for at anmelde tortur

To mænd bortførte og torturerede Wafae Charaf, efter hun havde deltaget i en fredelig demonstration. Da hun senere meldte det til politiet, gav de hende to års fængsel.

Menneskerettighedsaktivisten Wafae Charaf deltog i foråret 2014 i en demonstration for at fremme marokkanske arbejderes rettigheder. Efter demonstrationen blev hun bortført af to civilklædte mænd, der mishandlede hende i flere timer og truede hende med flere tæsk, hvis hun fortsatte sin kritik af styret.

Efterfølgende anmeldte Wafae overgrebet til politiet. Og blev idømt to års fængsel.

Anklagen lød på falsk anmeldelse af tortur og for bagvaskelse af politiet, selvom hun aldrig havde anklaget marokkansk politi for at stå bag overgrebet.

Wafaes sag er desværre ikke enestående. Marokko har, trods en lovgivning som kriminaliserer tortur, store problemer med at afskaffe tortur i praksis. Torturoverlevere modtager ikke kompensation for den mishandling, de har været udsat for, og i sager som Wafaes risikerer de fængselsstraffe for overhovedet at tale om tortur. Marokko er derfor et fokusland i vores kampagne Stop Tortur.

Stop tortur og politiske fængslinger i Marokko.