01.
Anette Ibsen

Aktivist i nedlukket samfund

Anette Ibsen, kontaktperson for Amnesty Furesø

Hvad optager dig mest lige nu?

Den iranske kvindelige samvittighedsfange, Narges Mohammadi, er ekstra truet i fængslet på grund af coronaudbruddet. Vi skulle have demonstreret ved den iranske ambassade, men det blev i stedet til en onlineaktion i samarbejde med Amnestys sekretariat. Narges’ situation og aktionen har fyldt meget hos mig. Generelt er jeg bekymret for pandemiens konsekvenser for menneskerettighederne, både herhjemme og ude i verden.

Hvordan laver du aktivisme hjemmefra?

Ud over kampagner og andet Amnestyarbejde har den røde tråd i vores 12 år gamle frivillige Amnestygruppe altid været en iransk fangesag. Vores nuværende sag har vi kunnet arbejde videre med i isolationen. De månedlige gruppemøder er aflyst, men vi er meget vant til at kommunikere, træffe beslutninger og fordele arbejdsopgaver på email mellem møderne. Derudover følger jeg med i Amnesty på diverse sociale medier og liker og deler indholdet.

Hvorfor er du aktivist i Amnesty?

Hele mit liv har jeg været stærkt oprørt over tortur og dødsstraf. Derfor blev jeg tidligt medlem af Amnesty, og derfor var Amnesty et oplagt valg, da jeg blev tidlig pensionist og fik overskud til frivilligt arbejde. 


02.
Amalie Hallberg

Amalie Hallberg, samtykkeambassadør for Amnesty Youth Danmark og youth’er i Stenhus

Hvad optager dig mest lige nu?

Lige nu arbejder jeg en hel del på Samtykkelørdag, hvor vi på Instagram sætter fokus på samtykke og seksuelle krænkelser gennem quiz, debat og andet. Jeg prøver at bruge den her tid på at fordybe mig mest muligt i det arbejde, jeg laver for Amnesty, også på kommende projekter som Operation Dagsværk.

Hvordan laver du aktivisme hjemmefra?

Jeg har lavet en masse hjemmeaktivisme og været med til at starte #Draw4rights op på Instagram. Udover det har jeg overtaget AmnestyYouthDanmarks Instagram, hvor jeg har holdt samtykkelørdag de sidste par uger. Der findes mange solidaritetskampagner derude, man kan tage fat i, og jeg tror, der lige nu er rig mulighed for at skabe en masse opmærksomhed på de sociale medier på mange kreative måder.

Hvorfor er du aktivist i Amnesty?

Jeg er aktivist i Amnesty, fordi jeg holder af andre mennesker. Jeg er virkelig klar over, at jeg er blevet født med et kæmpe privilegium, fordi jeg er født i Danmark. Jeg føler dybt i mit hjerte, at alle mennesker skal være givet de samme muligheder og rettigheder. Hvis jeg kan hjælpe bare den mindste smule med at få det til at ske, så vil jeg gøre det.

Læs mere om aktivisme