Gruppenyt

01.
Nyt fra Amnesty Øresund

Nyt fra Amnesty Øresund

Amnesty Øresund var med til Aktivitetsmesse i Helsingør-hallen

Mandag 9. oktober havde Amnesty Øresund en stand ved Aktivitetsmessen i Helsingør-hallen. Standen var åben fra 12.30- 16.00, og her havde vi en meget synlig position i hal 1 ved gennemgang til hal 2.

Messen henvendte sig overvejende til seniorer, så vi fik kun fem personer, som er interesserede i at melde sig til Lifeline.(Flere siger, at de ikke "har forstand på sms".) På standen havde jeg (Suzanne fra Amnesty Øresund, red) pc'en slået op på amnesty.dk/lifeline med godt nyt om Mohammed.
 
Til messen udleverede jeg 10 eksemplarer af et sæt udprint fra Amnesty.dk med Amnestys kommentar til Inger Støjbergs seneste udmelding vedrørende kvoteflygtninge, samt Amnestys otte forslag til global overholdelse af flygtninge-konventioner.
Disse 10 fik også folderen "Alle har ret til sikkerhed".

Syv personer fik fortalt lidt om Albert Woodfox og tog Amnestybladet og folderen med menneskerettighederne med hjem.
Herudover fik jeg nogle heftige diskussioner med nogle herrer, som var helt enige med Inger Støjberg, "menneskerettighederne er håbløst forældede".

Fik stor annonce i Helsingør Dagblads indstik om messen d.6.oktober, som jeg sender nærmere besked om senere.

Mange hilsner- og tak for hjælpen, Joakim.
Suzanne
Amnesty Øresund


02.
Nyt fra Ærø

Nyt fra Ærø

Amnesty Ærøs første møde i Ærøskøbing Medborgerhus

Onsdag den 22. november havde Amnesty Ærø sit første møde i Ærøskøbing Medborgerhus. Det var Hanne Gjesing fra Ærøskøbing, der var initiativtager, og hun kan ligesom Amnesty øvrige lokale kontaktpersoner og grupper findes her

En snes mennesker var mødt op for at høre international rådgiver Erik Jenrich Sørensen berette om arbejdet for menneskerettighederne og ikke mindst om de modige mennesker, han har mødt på sine rejser verden over. Der blev fulgt op med en livlig diskussion, hvorefter flere af deltagerne skrev sig op til at være interesserede i at det lokale arbejde fremover.