Gruppenyt

01.
Amnesty Furesøs arbejde

Furesøgruppen kæmper for iranske Narges

Iranske Narges afsoner en dom på 16 år i fængslet i Teheran for sin fredelige kamp for kvinders rettigheder – og for sin kamp imod dødsstraf. I Furesø har en gruppe aktivister i flere år kæmpet for at få hende frikendt. Kom med til aktion den 4. oktober.

Hver uge sender Furesøgruppen appelbreve til de iranske myndigheder, og ofte samarbejder de med internationale grupper om aktioner og underskriftindsamlinger. På Amnestys landsmøde i april fik gruppen 225 underskrifter til støtte for Narges Mohammadi. Disse underskrifter skal nu afleveres til den iranske ambassadør den 4. oktober, hvor vi samtidig vil kræve, at Narges bliver løsladt eller i det mindste får bedre forhold i fængslet.  

For syg til fængsel

Narges var medstifter af det nu nedlagte Menneskerettighedscenter, journalist, fysiker og mor til 12-årige tvillinger. Nu er hun fængslet – og kritisk syg. Hun lider både af en blodprop i lungen og en nervesygdom, som giver hende midlertidige lammelser. Begge dele kræver løbende behandling – en behandling, hun ikke kan få i fængslet.

Men Narges lider også under ikke at få lov til at se sine to børn, Ali og Kiana. I følge Narges bruger myndighederne hendes børn til at lægge yderligere pres på hende, så hun nedlægger sit arbejde for menneskerettigheder i Iran.

Narges' mand, der selv har været i fængslet og udsat for tortur, lever som flygtning i Paris med parrets to børn.

Narges kæmper videre i fængslet: Takket være hende fik fængslede kvinder lov til at tale i telefon med deres børn en gang om ugen. Denne tilladelse er nu igen ophævet. Senest har Narges ytret sig i den tragiske sag om en ung iransk kvinde, Sahar, der blev fængslet for at snige sig ind til en fodboldkamp forklædt som mand. Sahar døde efterfølgende af sine forbrændinger, da hun satte ild til sig selv i protest. 

Støt Narges’ kamp for menneskerettigheder og ligestilling. Mød op fredag den 4. oktober 2019 kl. 15 ved Irans ambassade, Svanemøllevej 48, 2100 København Ø . Generalsekretær Trine Christensen vil også deltage i aktionen.

Læs Narges brev fra fængslet
02.
Nyt fra Amnesty Øresund

Nyt fra Amnesty Øresund

Amnesty Øresund var med til Aktivitetsmesse i Helsingør-hallen

Mandag 9. oktober havde Amnesty Øresund en stand ved Aktivitetsmessen i Helsingør-hallen. Standen var åben fra 12.30- 16.00, og her havde vi en meget synlig position i hal 1 ved gennemgang til hal 2.

Messen henvendte sig overvejende til seniorer, så vi fik kun fem personer, som er interesserede i at melde sig til Lifeline.(Flere siger, at de ikke "har forstand på sms".) På standen havde jeg (Suzanne fra Amnesty Øresund, red) pc'en slået op på amnesty.dk/lifeline med godt nyt om Mohammed.
 
Til messen udleverede jeg 10 eksemplarer af et sæt udprint fra Amnesty.dk med Amnestys kommentar til Inger Støjbergs seneste udmelding vedrørende kvoteflygtninge, samt Amnestys otte forslag til global overholdelse af flygtninge-konventioner.
Disse 10 fik også folderen "Alle har ret til sikkerhed".

Syv personer fik fortalt lidt om Albert Woodfox og tog Amnestybladet og folderen med menneskerettighederne med hjem.
Herudover fik jeg nogle heftige diskussioner med nogle herrer, som var helt enige med Inger Støjberg, "menneskerettighederne er håbløst forældede".

Fik stor annonce i Helsingør Dagblads indstik om messen d.6.oktober, som jeg sender nærmere besked om senere.

Mange hilsner- og tak for hjælpen, Joakim.
Suzanne
Amnesty Øresund


03.
Nyt fra Ærø

Nyt fra Ærø

Amnesty Ærøs første møde i Ærøskøbing Medborgerhus

Onsdag den 22. november havde Amnesty Ærø sit første møde i Ærøskøbing Medborgerhus. Det var Hanne Gjesing fra Ærøskøbing, der var initiativtager, og hun kan ligesom Amnesty øvrige lokale kontaktpersoner og grupper findes her

En snes mennesker var mødt op for at høre international rådgiver Erik Jenrich Sørensen berette om arbejdet for menneskerettighederne og ikke mindst om de modige mennesker, han har mødt på sine rejser verden over. Der blev fulgt op med en livlig diskussion, hvorefter flere af deltagerne skrev sig op til at være interesserede i at det lokale arbejde fremover.