01.
Skriv for liv

Kampagnen: Skriv for liv

”Et brev har magten til at forvandle en dårlig dag til en glad dag.”

Hver eneste dag verden rundt bliver mennesker udsat for grove krænkelser. Skriv for Liv er en global kampagne, der med pennen som våben bekæmper tortur, dødsstraf og diskrimination.

Brevene sendes fra hele verden – og de giver håb i ofte umulige situationer. Amnesty International udvælger hvert år sager, som mennesker over hele verden kan skrive til.

I 2018 blev der sendt over 5,9 millioner sms’er, breve, underskrifter, tweets og kreative hilsner til de personer, der udsættes for krænkelser eller til de ansvarlige myndigheder. I 8 ud af elleve sager fra 2018 har vi allerede opnået positive resultater.

Skriv for Liv 2019

Igen i år er der udvalgt fem personer, som I kan skrive breve til og for året ud. I vælger, om I vil skrive for alle personerne, men skriv gerne så mange breve som muligt – både appelbreve og solidaritetsbreve. Skriv for Liv-pakken er en fantastisk måde at lave klassisk Amnesty-aktivisme på, og det er en aktivitet, der både egner sig godt til at finde kreative sider af gruppen frem og til at lave hyggelige og sjove events på skolen.

Pakken indeholder:

  • Kampagneguide
  • Sagsbeskrivelser (i form af telte, som kan stå på bordene)
  • Brevskrivningsguide og vejledning til hver sag
  • Postkort til appel- og solidaritetsbreve
  • Klistermærker
  • 1 pakke tuscher

Bestil pakken - det er gratis

Bestil pakken ved at skrive en mail til youth@amnesty.dk med følgende oplysninger: 

Navn
Evt. gruppe eller skole
Mail
Telefonnummer
Adresse (hvis pakken IKKE skal sendes til jeres skole)