01.
Hvem er Youth-teamet?

Hvem er youth-teamet?

Youth-teamet er dem, der sørger for, at der hele tiden er noget at lave som aktivist i Amnesty, og at alle Youth’ere får den vejledning og hjælp, der er brug for til at kæmpe for menneskerettighederne. Vi er altid til rådighed, så smid os endelig en mail på youth@amnesty.dk!


02.
Hvem er Youth-koordinatoren?

Mød Youth-koordinatoren

Tre hurtige om Sia

1. Hvad laver en Youth-koordinator?
Jeg er vidst lidt en aktivisme-blæksprutte af en art. Jeg støtter alle vores aktivister og grupper med, det de har brug for og er bindeleddet mellem det, I laver rundt omkring i landet, og det der sker på sekretariatet her i København. Så jeg arbejder også meget med, hvordan vi allerbedst kan inddrage jer Youth’ere og vores lokalgrupper i aktioner, kampagner og sager.

2. Hvis du kunne have en superkraft, hvad ville det så være?
Jeg gad godt være ligesom ham der i filmen Jumper – hoppe fra sted til sted på et splitsekund. Så kunne man se verden og mennesker på en helt anden måde. Hey, og det er da en effektiv måde at undgå klimakvoter på sine flyrejser!

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Jeg er vild med, hvordan vi kan råbe hele verden op og skabe store resultater som en bevægelse. Altså det der med, at når vi er mange, der står sammen og finder hinanden på kryds og tværs i hele verden, bliver en stemme til et kæmpe kor, og SÅ bliver der for alvor lyttet. Det er klart det sejeste.

 

  


03.
Mød praktikanterne

Mød praktikanterne

De to, der i særlig grad har kontakt til Youth’ere og ved, hvad der sker på ungdomsaktivisme-fronten i Danmark, er aktivisme-praktikanterne, der arbejder hos Amnesty i forbindelse med studiet. Praktikanterne udskiftes halvårligt, og derfor holder vi kontakten nem og tilgængelig ved at bruge Facebook med aktivisme-profilen ”Atlas Iversen”. Menneskene bag denne er lige nu Fie og Kira, og dem præsenterer vi her.


Tre hurtige om Fie


1. Hvad studerer du?
Jeg studerer Pædagogisk Sociologi på DPU og er i fuld gang med mit speciale, som handler om hvad unge definerer som aktivisme 😊

2. Hvad er din yndlings-emoji?
Hvis jeg skulle vælge en ynglings må det være den stærke arm 💪!!! Den kan bare bruges i flere sammenhænge! Både hvis man skal være selviscenesættende og lige skal give udtryk for, at man har trænet hårdt, men syntes også den er god når man lige syntes folk er skide seje! Det er en smiley der både nurser ens ego og samtidig kan booste andre 😉 

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Det sejeste ved Amnesty er helt klart alle de aktivister, som der er med til at gøre et kæmpe stort arbejde! Jeg vidste slet ikke, hvor omfattende det var, før jeg startede! Jeg har altid elsket Amnesty for arbejdet med menneskerettigheder, men er blevet forelsket i hvor meget mennesker egentlig er med i alt det, Amnesty laver! Det er virkelig inspirerende! 

Tre hurtige om Kira

1. Hvad studerer du?
Jeg læser Statskundskab på SDU, men no worries jeg er ikke nogen tør DJØF’kiks!                                                                                      

2. Hvem er din favorit at følge på Instagram
Jeg er ret vild med @det_fordi_jeg_er_tyk. Da hun er en ærlighedskriger, som ikke har noget behov for at matche samfundets normsæt, hvilket jeg finder enormt befriende. Derudover er jeg selvfølgelig kæmpe fan af Amnesty Youth's Instagram, hvor vi giver et lille sneak peak i hverdagen på kontoret, og hvad der ellers rør sig i verden 🌍

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Det sejeste ved Amnesty er helt sikkert, at det er en organisation, hvor vi står sammen om en fælles målsætning om at sørge for, at alle mennesker har ret til ikke at få overskredet deres fundamentale rettigheder, og derfor ikke skal diskrimineres på baggrund af, hvem de er og, hvor de kommer fra.