Amnesty Youth Aktivisme

01.
Video


02.
Nordic Youth Conference

Vær med i kampen for menneskerettighederne til årets Nordic Youth Conference

Årets Nordic Youth Conference afholdes denne gang i Danmark. Er du mellem 16 og 24 år gammel, brænder du for menneskerettighederne, og har du lyst til at gøre en forskel? Hvis svaret er ja, så skal du med til Nordic Youth Conference 2018.

Årets fedeste ungdomskonference

Hvert år samles 52 ungdomsaktivister fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøerne til Nordic Youth Conference (NYC). Dette er en af Amnestys største og vigtigste ungdomsbegivenheder, hvor aktivisterne hører spændende oplæg og deltager i skill-shares, workshops og aktioner.  

Som deltager, bliver du en del af Amnestys store netværk og får nye venner fra hele Norden, som alle har interessen for menneskerettigheder og aktivisme til fælles.  

Årets konference bliver afholdt i Tisvildeleje nord for København fra den 30. juli til den 3. august 2018.

At være på NYC var en helt unik oplevelse, og fem dage var alt for kort tid. At lave aktivisme på tværs af de nordiske grænser var fantastisk, og det åbnede en masse døre og sind. Udover at motivere mig til at blive endnu mere aktiv i min egen youth-gruppe, så gav NYC mig erfaringer og kontakter med hjem.
NYC var en fantastisk tur. At planlægge aktioner ude foran ambassader og snakke med menneskerne bag kampagnen tændte Amnesty-lyset i mig, og nu ser jeg altid frem til at arbejde med aktionerne.

Johanne – Nykøbing Falster Katedralskole

Menneskerettighederne fylder 70 år

Den 10. december 2018 fylder Verdenserklæringen om Menneskerettigheder 70 år. Erklæringen kom i kølvandet på 2. Verdenskrig og markerede en skillevej i historien. Det var første gang, at verdens ledere blev enige om at anerkende universelle menneskerettigheder.

Dette betyder dog ikke, at disse rettigheder nødvendigvis er blevet overholdt, og mange har ofret meget for at sikre dem. Martin Luther King Jr. ofrede sit liv i kampen mod segregation i USA, Malala Yousafzai blev skudt, fordi hun talte om pigers ret til uddannelse, og Raif Badawi har ofret sin frihed til at tale frit.

I dag er menneskerettighederne under pres og flere forsøger at trække sig fra eller revurdere internationale aftaler, der garanterer vores alle sammens rettigheder. Men det kan vi gøre noget ved.

Sammen lærer vi at kæmpe for menneskerettighederne

Amnesty International undersøger, dokumenterer og afslører menneskerettighedskrænkelser rundt om i verden. Aktivisternes rolle i organisationen er blandt andet at skabe bevidsthed, engagere andre og stille myndighederne til ansvar, hvis de ikke respekterer menneskerettighederne.

Til NYC lærer du, hvilke redskaber du kan bruge til at bekæmpe menneskerettighedskrænkelser. Vi inviterer nogle af de førende eksperter på området. Folk, der er direkte berørt, kommer og fortæller deres historie.

Du vil lære af ligesindede unge, hvordan du kan organisere dig i kampen for menneskerettigheder,  og hvordan du bruger din stemme på gaden, på sociale medier og i lokalmedier. Dét du lærer, skal du bruge til at planlægge en stor aktion i København sammen med de andre aktivister.

Praktisk info

  • Du skal være mellem 16 og 24 år.
  • Konferencen er alkoholfri, hvilket betyder, at der ikke må købes eller indtages alkohol.
  • Alle deltagere skal underskrive en samtykkeerklæring inden konferencen. Deltagere under 18 år skal have en underskrift fra en forælder/værge.
  • Du skal betale et deltagergebyr på 400 kr. Amnesty betaler din transport til og fra Tisvildeleje, dit ophold og mad under konferencen. 
  • Konferencen foregår på engelsk, og derfor et det nødvendigt, at du både kan forstå og tale engelsk.
  • Du skal forvente lange dage og indlogering med andre youth-aktivister.
  • Bliver du udvalgt til at deltage i konferencen, får du løbende tilsendt mere info.

Har du spørgsmål, så skriv til youth@amnesty.dk

Vil du med? 

Der er plads til ti deltagere fra hvert land, så hvis du vil med, skal du udfylde dette ansøgningsskema, som du skal sende til youth@amnesty.dk