Amnesty: Danmark løber igen fra flygtningeansvar

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Amnesty: Danmark løber igen fra flygtningeansvar

Regeringen vil som led i 2025-planen have mulighed for at afvise asylansøgere ved grænsen, og samtidig vil den ikke tage imod flere af de allersvageste flygtninge fra lejre i nærområderne i år. Helt uforståeligt, mener Amnesty.

Selv om der mere end nogensinde før er brug for fælles løsninger på verdensplan for at hjælpe flygtninge fra de voldsomme krige i blandt andet Syrien og Irak, går Danmark igen den stik modsatte vej og overlader ansvaret til andre lande.

Det står klart efter fremlæggelsen af den såkaldte 2025-plan, hvor regeringen lancerer muligheden for at afvise asylansøgere ved grænsen og sende dem tilbage. Samtidig lægges der op til, at Danmark ikke skal modtage flere FN-kvoteflygtninge i 2016 – altså de flygtninge, der vurderes til at have et akut behov for at komme væk fra lejrene i nærområderne. 

”Det er helt uforståeligt, at man ikke vil tage imod flere af de allermest sårbare flygtninge i et år, hvor antallet af asylansøgere er lavere end forventet, og hvor vi har en humanitær katastrofe, der kræver, at alle lande byder ind. Dette burde ikke være et spørgsmål om geografi, men om at finde fælles løsninger og tilbyde mest mulig hjælp til mennesker i nød”, siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty.

Yderligere information

Kontakt venligst pressemedarbejder Roberto Zacharias på 29 61 44 86.