Amnesty: Fjern transkønnede fra sygdomsliste nu Transkønnede Danmark LGBTI

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Amnesty: Fjern transkønnede fra sygdomsliste nu

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil arbejde for at få WHO til at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske lidelser, men der er ingen grund til at vente på verdenssundhedsorganisationen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har netop meldt ud, at hun vil arbejde for at få WHO til at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske lidelser. Hvis WHO ikke lytter, vil sundhedsministeren selv ændre det per 1. januar 2017. Det glæder Amnesty, der igennem flere år har arbejdet for netop det. Men menneskerettighedsorganisationen opfordrer sundhedsministeren til, at Danmark gør det nu og ikke venter på verdenssundhedsorganisationen.

”Det er et vigtigt signal, som vi hilser velkommen. Men vi opfordrer sundhedsministeren til at gøre Danmark til et foregangsland og fjerne transkønnede fra sygdomslisten nu. Det ville være den bedste måde at sætte skub i processen i WHO og et stærkt signal at sende til resten af verden. Og det er muligt ved at vedtage det beslutningsforslag, der allerede foreligger, og som har stærk opbakning fra hele LGBTI-miljøet”, siger kampagneleder i Amnesty, Helle Jacobsen. Copenhagen Prides formand, Lars Henriksen, udtaler: ”Hvis vi kan uddrage nogen lære af det netop overståede Idahot Forum i København er det, at forandring kræver politisk vilje og mod. Det opfordrer vi sundhedsministeren til at vise i denne sag. Der er ingen argumenter for at vente, når viljen er til stede".

Beslutningsforslaget om at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske lidelser er fremsat af Alternativet og Enhedslisten og skal til behandling inden 3. juni.

Yderligere information

 Kontakt venligst kampagneleder i Amnesty, Helle Jacobsen på 24 46 38 29.