Amnesty skal have ny generalsekretær

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Amnesty skal have ny generalsekretær

Lars Normann Jørgensen har valgt at gå på pension efter 23 år ved roret i dansk afdeling af Amnesty International. Amnestys hovedbestyrelse indleder nu processen med at finde hans efterfølger.

Efter 23 år som generalsekretær for den danske afdeling af Amnesty International har Lars Normann Jørgensen valgt at træde tilbage ved årsskiftet. Det sker på et tidspunkt, hvor Amnesty netop har lagt sidste hånd på en ny fireårig strategiplan, og hvor organisationen internationalt har været gennem store forandringer med Lars Normann Jørgensen i en vigtig rådgivende rolle. Ved siden af posten som dansk generalsekretær har Lars Normann Jørgensen desuden været formand for Amnestys europæiske arbejde og chef for 20 medarbejdere på Amnestys EU-kontor i Bruxelles.

Amnestys medlemsvalgte hovedbestyrelse indleder nu processen med at finde Lars Normann Jørgensens efterfølger.

”Det har været et stort privilegium at have Lars Normann Jørgensen som generalsekretær i så mange år. Det er vemodigt at skulle sige farvel, men hovedbestyrelsen har stor forståelse for beslutningen. Det er et hårdt og krævende job at stå i spidsen for en indflydelsesrig organisation som Amnesty i så mange år”, siger Nina Monrad Boel, der er formand for hovedbestyrelsen.

63-årige Lars Normann Jørgensen blev generalsekretær i 1992, da Amnesty havde cirka 20.000 danske medlemmer. Under Lars Normann Jørgensens ledelse satte organisationen skub i gadehvervningen – også kaldet Face2Face – og fra 2001 voksede Amnestys medlemstal støt. I 2010 rundede Amnesty 100.000 betalende medlemmer. Samtidig er omsætningen vokset fra omkring 15 millioner kroner til cirka 80 millioner kroner om året.

”Lars Normann Jørgensen efterlader en sund organisation med klare mål for de kommende år og mange dygtige medarbejdere, der under hans ledelse er blevet fuldt integreret i Amnestys globale kampagner. Der er ingen tvivl om, at dansk afdeling på mange områder er et forbillede for de øvrige nationale afdelinger af Amnesty”, siger Nina Monrad Boel.

Lars Normann Jørgensen fratræder som generalsekretær ved årsskiftet, men fortsætter som konsulent i nogle måneder, indtil han går på pension.

Yderligere information
Kontakt venligst pressechef Ole Hoff-Lund, telefon 26 83 81 84