Danmarks største postkort Tortur Aktivisme

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

DANMARKS STØRSTE POSTKORT SAMLES I KONGENS HAVE

Frivillige aktivister samler fredag d. 7. august et 480 kvadratmeter stort postkort i Kongens Have i København. Kortet er til kongen af Marokko og er skrevet af tusindvis af danskere, som sammen med Amnesty vil sikre sig, at budskabet når frem: Stop tortur i Marokko!

Rosenborg Slot i Kongens Have får skarp konkurrence om de mange turisters og havegæsters opmærksomhed på fredag.

Fra klokken 10-16 bliver Danmarks største postkort på 480 kvadratmeter samlet på Store Plæne ved Gothersgade og Landemærket.  

”Til hans majestæt kong Mohamed VI”, står der i adressefeltet på postkortet, som tusindvis af danskere fra hele landet har været med til at skrive for at sende et klart budskab til kongen om, at han skal leve op til sine løfter om at stoppe tortur i Marokko.

”Der er aldrig før blevet skrevet et så stort postkort i Danmark, så vi har skullet tage højde for vind og vejr i planlægningen af denne begivenhed. Nu glæder vi os helt enormt til at se Danmarks største postkort og til at sende det videre til kongen af Marokko. Vi er overbeviste om, at det vil gøre indtryk på ham. Det bliver stort”, siger Sune Buch Segal, kommunikations- og policy- og chef i Amnesty Danmark. 

Danmarks største postkort har indtil nu bestået af 48 dele, som har været sendt ud over hele landet. Her har frivillige lokalgrupper fra Nordjylland til København indsamlet underskrifter og personlige hilsner fra unge som gamle danskere, der fra hver deres hjørne af landet har udfyldt en del af postkortet til kongen. 

”Jeg tror på, at en personlig hilsen er meget stærk, så jeg har skrevet til ham på engelsk for at bede ham om at stoppe den forfærdelige tortur. Nu skal vi bare samle postkortet, og Kongens Have er jo det helt rigtige sted at gøre det”, siger 18-årige Misha Sebastiansen fra Greve. Hun er en af de mange unge frivillige, der har stået bag postkortet og på fredag tager hun selv til København for at samle det.

Det er ikke for sent at skrive på postkortet, så derfor deler Amnesty kuglepenne og kaffe ud til alle nysgerrige havegæster. Når postkortet er samlet vil det i første omgang blive fotograferet fra en liftvogn i haven og sendt til myndighederne i Marokko. Herefter tager Amnesty hul på arbejdet med at få sendt selve postkortet til Marokko og overrakt det til kongen.  

Baggrund: Kongen af Marokko, Mohamed VI, udtalte i 2014, at han ikke ville tolerere tortur. Alligevel er tortur udbredt i landet og bruges for eksempel under forhør for at få mistænkte til at ”tilstå”. Torturbødlerne straffes næsten aldrig, da dommere og advokater ser den anden vej, og samtidig risikerer marokkanere at blive sigtet for falske anklager, hvis de anmelder torturen.

For yderligere kommentarer og spørgsmål til begivenheden, kontakt venligst:
Bjarke Windahl Pedersen, pressemedarbejder, tlf. 21 62 44 37