En sort dag for syriske krigsflygtninge Danmark Flygtninge Europa

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

En sort dag for syriske krigsflygtninge

Et flertal i Folketinget har truffet en umenneskelig beslutning med vedtagelsen af de nye asylstramninger, mener Amnesty, der vil kæmpe for at få lavet loven om.

Trods advarsler fra en lang række internationale organisationer og eksperter har et flertal i Folketinget i dag vedtaget en række asylstramninger, som vil få vidtrækkende konsekvenser for de flygtninge, der søger beskyttelse i Europa, og som efter Amnestys vurdering er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

”Det er en sort dag for de syriske krigsflygtninge i Danmark, som fremover må vente i årevis på at blive genforenet med deres familier. Et flertal i Folketinget må nu påtage sig ansvaret for, at ægtefæller og børn skal leve adskilt og i usikkerhed om hinandens skæbne. Tre år er en evighed – specielt i et barns liv. Det er en umenneskelig beslutning”, siger Trine Christensen, der er konstitueret generalsekretær i Amnesty.

”Loven handler desværre ikke om at tage ansvar for at beskytte verdens flygtninge, men om så vidt muligt at unddrage sig ansvaret. Det sker ved at gøre forholdene for asylansøgere så ulidelige, at de søger andre steder hen for at opnå beskyttelse og sikkerhed. Det er ganske enkelt uværdigt og meget svært at forstå”, siger Trine Christensen.

Amnesty mener, at Danmark bør arbejde for fælles og solidariske løsninger i EU og sikre bedre forhold for de millioner af flygtninge, der er strandet i overfyldte lejre i Syriens nabolande, som løfter langt den største byrde.

”Vi ser allerede i dag et andet Danmark, som træder til, når der mangler politisk lederskab. Almindelige mennesker, der spørger, hvordan de kan hjælpe, frem for hvordan de kan undgå at hjælpe. Det giver håb om, at vi kan finde de fælles løsninger i verden, i Europa og i Danmark”, siger Trine Christensen.

Yderligere information

Kontakt venligst pressechef Ole Hoff-Lund, telefon 26 83 81 84