Få menneskerettighederne ind under huden – for evigt

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Få menneskerettighederne ind under huden – for evigt

Der vil både være en tattoo-salon, en kunstnerisk fortolkning af en flygtningelejr og en klaustrofobisk videoinstallation på programmet, når SMK sammen med Amnesty International undersøger menneskerettighederne i anledning af deres 70-års-fødselsdag.

Måske har du allerede en eller flere tatoveringer. Men fredag den 16. november kan du få en, som er fuldstændig unik, hvis du møder op på Statens Museum for Kunst (SMK).

Som en del af arrangementet SMK Fridays: Kunst og menneskerettigheder – som er skabt i samarbejde med Amnesty International – vil den hollandske kunstner Sander van Bussel rykke ind på museet med nåle, blæk og en ambitiøs agenda: At tatovere FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder bogstav for bogstav – 6.773 fordelt på 6.773 mennesker verden over.

Kunstprojektet Human Rights Tattoo skal skabe mere opmærksomhed om menneskerettighederne og vise, hvor vigtige de fortsat er præcis 70 år efter, at verdens ledere oven på to brutale verdenskrige gik sammen og formulerede de rettigheder, som skulle gælde for alle mennesker – og som ingen skulle kunne fjerne.

Udover tattoo-salonen kan du opleve en kunstnerisk fortolkning af en flygtningelejr på SMK’s store scene. Den er skabt af den sudanesiske, politiske tegner Khalid Albaih, der har lavet den særligt til denne aften. Albaih står også bag en klaustrofobisk videoinstallation, der består af sammenklip af videooptagelser foretaget af flygtninge til havs på vej til Europa fra Libyen, Egypten og Tyrkiet.

Derudover stiller SMK og Amnesty skarpt på censur, køn og seksualitet gennem art talks, film og en særvisning af en række kvindelige avantgardekunstneres sjældent viste værker. Du kan også lytte med, når SMK’s direktør Mikkel Bogh møder Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International, til en snak om kunst og menneskerettigheder.

Får du brug for en kunstpause, kan du midt mellem gipsskulpturer, planter og lamper slå dig ned ved langborde og nyde drinks, øl og håndholdt mad.

SMK Fridays er gratis og åbent for alle

Se hele programmet her 


For yderligere information:

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig, SMK
T: +45 2552 7203

Roberto Zacharias
Pressemedarbejder, Amnesty International
T: +45 2961 4486


SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden