Musikstjerner støtter mennesker på flugt med intimkoncerter

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Musikstjerner støtter mennesker på flugt med intimkoncerter

The National, Hot Chip, James Morrison og andre store navne optræder den 20. september gratis ved Amnesty International og Sofar Sounds-eventet ”Give a Home”, der foregår i mere end 200 byer verden over – heriblandt København, Aarhus og Odense.

The National, Hot Chip og James Morrison er blandt de mange musiknavne, der den 20. september optræder gratis i private hjem i mere end 200 byer verden over. Koncerterne opføres blandt andet sammen med musikere, der har været på flugt fra krig og forfølgelse. Bag initiativet ”Give a Home” står Amnesty International og Sofar Sounds, som er eksperter i at arrangere intime koncerter hjemme hos musikfans.

I Danmark vil der være koncerter i København, Aarhus og Odense, og indtil videre har Per Vers og Ida Gard sagt ja til at optræde hjemme i folks stuer. På aftenen vil der hvert sted være koncerter med to-tre artister samt taler fra aktivister og tidligere flygtninge for at sætte fokus på flygtningekrisen, og hvad der skal til for at løse den.

”Musik og kunst har altid været stærke partnere i kampen for retfærdighed, fordi de begge har evnen til at røre noget dybt inde i os. De hjælper os med at se ud over grænser og vise, hvad der samler os. Det er grunden til, at vi annoncerer Give a Home-koncerterne på FN’s Flygtningedag. Koncerterne giver os mulighed for at reflektere over vores fælles menneskelighed og styrke vores beslutning om at tackle denne hidtil usete humanitære udfordring”, siger Amnesty Internationals generalsekretær Salil Shetty.

Henover sommeren vil der løbende blive tilføjet flere artister til programmet – både up coming og mere etablerede navne. Fans får fra i dag – FN’s Flygtningedag – chancen for at vinde billetter til koncerterne gennem hjemmesiden sofarsounds.com/giveahome.

Her kan de vælge deres foretrukne by og event og samtidig donere penge til Amnestys arbejde for mennesker på flugt. Adresserne på de private hjem, hvor koncerterne skal finde sted, holdes hemmelige, indtil koncertdagen nærmer sig.

Sofar Sounds har tidligere arrangeret koncerter så forskellige steder som afsidesliggende landejendomme i Melbourne, lofter i London og tidligere skoler i São Paulo. Herhjemme har lokalafdelingerne i København, Aarhus og Odense holdt adskillige koncerter i private lejligheder. Koncerterne den 20. september promoveres af VICE og vil blive streamet af Facebook Live. 

Yderligere information:
Kontakt venligst pressemedarbejder Roberto Zacharias på tlf. 29 61 44 86