Musikstjerner støtter mennesker på flugt med intimkoncerter (1)

 
Udgivet
01.
Pressemeddelelse

Musikstjerner støtter mennesker på flugt med intimkoncerter

The National, Hot Chip, James Morrison og andre store navne optræder 20. september gratis ved Amnesty og Sofar Sounds-eventet ”Give a Home”, der foregår i mere end 200 byer verden over – heriblandt København, Aarhus og Odense med navne som Fallulah, Per Vers og Katinka.

Ed Sheeran, The National og Hot Chip er blandt de mange store musiknavne, der den 20. september optræder gratis i private hjem i mere end 200 byer verden over. Koncerterne opføres blandt andet sammen med musikere, der har været på flugt fra krig og forfølgelse. Bag initiativet ”Give a Home” står Amnesty og Sofar Sounds, som er eksperter i at arrangere intime koncerter hjemme hos musikfans.

I Danmark vil der være koncerter i København, Aarhus og Odense, og indtil videre har Fallulah, Per Vers, Katinka, Moses: ”Andreas”, Ida Gard, Hudna og den egyptiske rapper Yukka Shahin sagt ja til at optræde hjemme i folks stuer. På aftenen vil der hvert sted være koncerter med to-tre artister hvert sted for at sætte fokus på flygtningekrisen, og hvad der skal til for at løse den.

”Musik og kunst har altid været stærke partnere i kampen for retfærdighed, fordi de begge har evnen til at røre noget dybt inde i os. De hjælper os med at se ud over grænser og vise, hvad der samler os”, siger Amnesty Internationals internationale generalsekretær Salil Shetty.

Fans har chancen for at vinde billetter til koncerterne gennem hjemmesiden sofarsounds.com/giveahome. Her kan de vælge deres foretrukne by og event og samtidig donere penge til Amnestys arbejde for mennesker på flugt. Adresserne på de private hjem, hvor koncerterne skal finde sted, holdes hemmelige, indtil koncertdagen nærmer sig.

Sofar Sounds har tidligere arrangeret koncerter så forskellige steder som afsidesliggende landejendomme i Melbourne, lofter i London og tidligere skoler i São Paulo. Herhjemme har lokalafdelingerne i København, Aarhus og Odense holdt adskillige koncerter i private lejligheder og andre steder, hvor der normalt ikke bliver spillet livemusik.

Yderligere information: Kontakt venligst pressemedarbejder Roberto Zacharias på 2961 4486