Syrien: 224 organisationer i appel til FN Syrien

 
Udgivet
01.
PRESSEMEDDELELSE

Syrien: 224 organisationer i appel til FN

Amnesty retter sammen med 223 andre organisationer en indtrængende appel til FN om at gribe ind for at stoppe blodbadet i Syrien.

Mens bomberne regner ned over indbyggerne i Aleppo og andre syriske byer under præsident Assads nådesløse angreb på civilbefolkningen, retter Amnesty International og 223 andre organisationer en indtrængende appel om at stoppe blodsudgydelserne i Syrien omgående. Organisationerne opfordrer FN’s medlemslande til at indkalde en såkaldt Emergency Special Session i FN’s Generalforsamling for at kræve et stop for de ulovlige angreb på civile i Syrien. 

”For hver dag, der går, bliver det tydeligere, at FN’s Sikkerhedsråd har svigtet det syriske folk. Der er næsten en halv million døde, og hvert eneste dødsoffer er en stærk reprimande til FN’s Sikkerhedsråd – den påståede beskytter af international fred og sikkerhed – som har ladet en politisk hårdknude stå i vejen for at redde menneskeliv”, siger Sherine Tadros, der er leder af Amnestys FN-kontor. 

”FN’s medlemslande må kræve en omgående og uhindret humanitær adgang til Syrien, så den livsnødvendige hjælp kan nå frem til alle, der har behov”, siger hun. 

Amnesty International står i spidsen for det globale initiativ sammen med CARE International, The Global Center for Responsibility to Protect, Human Rights Watch, PAX og Physicians for Human Rights. 

Se hele listen over organisationerne

“Alle verdens lande må og skal bruge alle diplomatiske værktøjer, som er til deres rådighed, for at tage handling nu for at afslutte krigsforbrydelserne i Syrien. Den handlingslammelse, vi har set gennem de seneste fem år, er et skammeligt kapitel i historien om FN’s Sikkerhedsråd”, siger Sherine Tadros.