Trine Christensen ny generalsekretær i Amnesty Danmark menneskerettighedsforkæmpere

01.
Pressemeddelelse

Trine Christensen ny generalsekretær i Amnesty

Hovedbestyrelsen for Amnestys danske afdeling har ansat den 44-årige Trine Christensen som ny generalsekretær. Hun overtager efter Lars Normann Jørgensen, der fratrådte ved årsskiftet.

Det bliver den 44-årige Trine Christensen, der fremover skal beklæde posten som generalsekretær for Amnesty International i Danmark. Det står klart, efter at Amnestys hovedbestyrelse i samarbejde med rekrutteringsfirmaet Amrop har gennemført en åben ansøgningsproces for at finde den rette kandidat til jobbet som leder af den danske afdeling af verdens største menneskerettighedsorganisation. Blandt mange topkvalificerede kandidater faldt valget på Trine Christensen, der er uddannet cand.merc. ved CBS, kom til Amnestys danske afdeling i 2010 som policychef og har siden 2012 haft titel af vicegeneralsekretær. Forinden har Trine Christensen arbejdet i ti år som researcher i den amerikanske afdeling af Amnesty International.

”Hovedbestyrelsens fokus har helt entydigt været at få den bedste mulige generalsekretær til at videreudvikle Amnestys stærke profil i offentligheden og lede vores sekretariat i København i de kommende år. Vi har haft et enormt stærkt felt, og vi er glade for, at vi med Trine Christensen har fundet den ubetinget bedste kandidat, der til fulde lever op til de forventninger, vi har til en ny generalsekretær. Hun er en inspirerende leder, hun er skarp på strategi, økonomi og fundraising, og vi er stolte over at få hende som stærk stemme og engageret frontfigur for menneskerettighederne”, siger Nina Monrad Boel, der er formand for hovedbestyrelsen.

Med Trine Christensen ved roret kan de 85.000 danske medlemmer af Amnesty se frem til, at Amnestys stemme bliver endnu tydeligere i debatten i en tid, hvor europæiske politikere er klar til at opsige internationale konventioner og spiller hasard med de flygtningeskæbner, som forsøger at opnå sikkerhed og beskyttelse i Europa.

”Det er et stort privilegium at få lov til at stå i spidsen for en bevægelse, der kæmper imod uretfærdighed og forsvarer mennesker mod overgreb i hele verden. Min største drivkraft er viljen til at gøre en forskel – særligt i en tid, hvor menneskerettighederne er under større pres, end vi har set i årtier”, siger Trine Christensen.

”Amnestys rolle i verden bliver ikke mindre i de kommende år. Vi står med en kæmpe udfordring for at finde fælles løsninger på de globale problemer. Menneskerettighederne viser vejen til håb og humanisme som en modvægt til frygt og de kortsigtede, populistiske interesser, som driver mange af de aktuelle, udenrigspolitiske debatter”, siger Trine Christensen.

Yderligere information

Kontakt venligst pressechef Ole Hoff-Lund, telefon 26 83 81 84