Væbnede Konflikter Krig FN våben

01.
Hvad er problemet

Civile ofre

Civile må ikke udsættes for angreb under væbnede konflikter ifølge international lov. Alligevel er civile ofte de mest udsatte i krigszoner. Vi arbejder for, at civile beskyttes mod overgreb og drab under væbnede konflikter.

Krigens civile ofre

Kampen mod straffrihed

Forbrydere skal drages til ansvar for deres ugerninger. Ikke mindst dem, der står bag krigsforbrydelser, folkemord og forbrydelser mod menneskeheden. Først og fremmest for ofrenes skyld. Vi arbejder for at bekæmpe straffrihed for krigsforbrydere

Opgør med straffrihed

Børn i krig

Børn betaler en høj pris for tilværelsen som børnesoldat. De bliver brutaliserede og dybt traumatiserede af deres oplevelser. Mange bliver plagede ved erindringen om de mishandlinger, de har været vidne til, eller selv er blevet tvunget til at begå.

Børn med våben

Våbenhandelstraktat

Med FN's våbenhandelstraktat fik verden i 2014 et nyt redskab til at forhindre våbeneksport, hvis der er risiko for, at våbnene bliver brugt til alvorlige menneskerettighedskrænkelser. Danmark har været en af de stærkeste fortalere for traktaten, som vi i Amnesty har arbejdet for siden 1990’erne.

FN's våbenhandelstraktat
02.
Hvad gør Amnesty

Hvad gør vi?

Vi dokumenterer drab og overgreb mod civile under væbnede konflikter. Ved at vise verden, hvad der foregår, og hvem der begår overgreb, lægger vi pres på magthavere verden over for at sætte en stopper for krænkelserne.

Hvorfor Amnesty
03.
Hvad kan du gøre

Lifeline er Amnestys gratis sms-netværk, som mere end 150.000 danskere er med i. 

2-3 gange om måneden får du underskriftsindsamlinger på sms. Eksempelvis når en blogger skal straffes med stokkeslag, en kvinde tortureres til at tilstå drabet på sin mand, eller en ung mand dømmes til døden for at demonstrere mod styret. 

Vi har gjort det nemt for dig at skrive under på sagen: Du skal blot sende en sms retur med teksten AKTION (til alm. sms-takst).

Du kan til enhver tid afmelde dig ved at sende LIFELINE STOP til 1220.

Tilmeld Lifeline

Vær med i Amnestys sms-netværk og få vores underskriftsindsamlinger gratis på sms. Se mere nedenfor.

04.
Relateret indhold
@amnestydk

RT @amnestyusa: President @realDonaldTrump officially has been in office for one year. Human rights defenders have made it known that the p…

@amnesty

#Mexico illegally returns thousands of people to life threatening situations in Honduras, Guatemala and El Salvador… https://t.co/RS84izBUrg