01.
God nyhed

Afsløring: Salg af torturinstrumenter

Amnesty Internationals researchere fandt ulovlige torturinstrumenter på Milipol-messen i Paris i november. Det var kinesiske firmaer, som blandt andet udstillede elektriske knipler med pigge, tunge ankelkæder og veste, som kan give elektriske stød.

Milipol er en messe for indkøbere fra militær og politi verden over. Siden 2006 har det været ulovligt at importere og eksportere torturinstrumenter i EU. Og siden 2016 har det også været ulovligt at udstille torturinstrumenter i EU.

Vores researchere reagerede hurtigt og anmeldte fundene. Standen, hvor instrumenterne blev promoveret, blev lukket, myndighederne iværksatte en undersøgelse og globale medier dækkede sagen. 

 

Læs mere om fundet i Paris
02.
Vil du gøre mere

Vil du hjælpe os?

Støt Amnestys arbejde. På grund af dig kan vi undersøge og afsløre, når stater begår krigsforbrydelser. Når folk bliver forfulgt og diskrimineret. Når regeringer og store virksomheder overtræder menneskerettighederne.

På grund af dig kan vi arbejde for at redde folk fra tortur, fangekældre og fra dødsgangen.

På grund af dig kan vi redde liv.

 

Dit bidrag er fradragsberettiget. 

Giv et engangsbidrag
Bliv medlem
Vælg et månedligt beløb Kontaktinfo Tilmeld til betalingsservice

VÆLG ET ANDET BELØB
Minimumsbeløb for medlemsskab er 25 kr om måneden
Én gang
Månedligt

Skattefradrag

Vi bruger dit CPR-nummer til at sikre dig skattefradrag for den del af din donation, der ligger ud over det årlige kontingent på 295 kr. / studerende, ledige og pensionister 195 kr. Alle informationer du giver i forbindelse med din betaling behandles fortroligt og efter gældende regler.​

Kontaktinfo

Tilmeld betalingsservice