Erkin Musaev løsladt før tid

01.
God nyhed

SEJR! ERKIN MUSAEV LØSLADT FØR TID

Erkin Musaev, tidligere usbekisk regeringsansat og FN-medarbejder, som blev torteret og uretfærdigt fængslet, er løsladt før tid. Han sender sin tak til Amnestys medlemmer og støtter.

”Jeg vil gerne udtrykke min dybfølte tak til alle Amnesty-aktivister, så vel som alle der støttede mig og min familie i min svære tid. Min løsladelse er virkelig en stor sejr, og jeres indsats er uvurderlig.”

Erkin Musaev blev idømt 20 års fængsel i 2007 efter en række groft uretfærdige retssager. Han blev anklaget for at have spioneret for en unavngivet FN-stat og for at misbruge FN-midler. Hans dom blev baseret på en tilståelse, han underskrev, efter officerer i sikkerhedsstyrken truede hans familie.

”Jeg vil gerne understrege, at fængselspersonalets holdning over for mig ændrede sig, efter jeg modtog støttebreve fra Amnestys aktivister. Fængselskoloniens personale begyndte at behandle mig med større forsigtighed, og jeg blev overført til lettere arbejde.”

”Min far fortalte, at det internationale samfunds holdning til min sag også ændrede sig efter Amnestys kampagne. Tusind tak for alt, I har gjort for mig.”

I 2014 skrev 427.000 Amnesty-støtter og -aktivister under på vores krav om, at Musaev skulle løslades. Nu tre år senere er han løsladt 10 år før tid.