Erkin Musaev løsladt før tid

01.
God nyhed

SEJR! ERKIN MUSAEV LØSLADT FØR TID

Erkin Musaev, tidligere usbekisk regeringsansat og FN-medarbejder, som blev torteret og uretfærdigt fængslet, er løsladt før tid. Han sender sin tak til Amnestys medlemmer og støtter.

”Jeg vil gerne udtrykke min dybfølte tak til alle Amnesty-aktivister, så vel som alle der støttede mig og min familie i min svære tid. Min løsladelse er virkelig en stor sejr, og jeres indsats er uvurderlig.”

Erkin Musaev blev idømt 20 års fængsel i 2007 efter en række groft uretfærdige retssager. Han blev anklaget for at have spioneret for en unavngivet FN-stat og for at misbruge FN-midler. Hans dom blev baseret på en tilståelse, han underskrev, efter officerer i sikkerhedsstyrken truede hans familie.

”Jeg vil gerne understrege, at fængselspersonalets holdning over for mig ændrede sig, efter jeg modtog støttebreve fra Amnestys aktivister. Fængselskoloniens personale begyndte at behandle mig med større forsigtighed, og jeg blev overført til lettere arbejde.”

”Min far fortalte, at det internationale samfunds holdning til min sag også ændrede sig efter Amnestys kampagne. Tusind tak for alt, I har gjort for mig.”

I 2014 skrev 427.000 Amnesty-støtter og -aktivister under på vores krav om, at Musaev skulle løslades. Nu tre år senere er han løsladt 10 år før tid.


02.
Vil du gøre mere

Din donation hjælper os med at beskytte folk, der flygter fra krig og overgreb. Familier der har brug for sikkerhed.

På grund af dig kan vi undersøge og afsløre, når stater begår krigsforbrydelser. Når folk bliver forfulgt og diskrimineret. Når regeringer og store virksomheder overtræder menneskerettighederne.

På grund af dig kan vi arbejde for at redde folk fra tortur, fangekældre og fra dødsgangen.

På grund af dig kan vi redde liv.

Giv et engangsbidrag
Bliv medlem
Vælg et månedligt beløb Kontaktinfo Tilmeld til betalingsservice

VÆLG ET ANDET BELØB
Minimumsbeløb for medlemsskab er 25 kr om måneden
Én gang
Månedligt

Skattefradrag

Vi bruger dit CPR-nummer til at sikre dig skattefradrag for den del af din donation, der ligger ud over det årlige kontingent på 295 kr. / studerende, ledige og pensionister 195 kr. Alle informationer du giver i forbindelse med din betaling behandles fortroligt og efter gældende regler.​

Kontaktinfo

Tilmeld betalingsservice