Mahmoud er endelig fri

01.
God nyhed

Mahmoud er endelig fri

Efter to år i fængsel er egyptiske Mahmoud endelig løsladt. Han sender en taknemmelig hilsen til Amnesty og fortæller, at han stadig drømmer om en nation uden tortur.

”Tak til Amnesty International og alle jer, der støtter. Takket være jeres solidaritet er jeg nu fri. Jeg drømmer om en nation uden tortur. Da jeres breve kom, følte jeg mig stærk og i sikkerhed. Hold fast i jeres arbejde for alle samvittighedsfanger.”  

I 2014 blev 19-årige Mahmoud Hussein tilbageholdt efter en demonstration, fordi han bar en t-shirt med teksten “Et land uden tortur”. Politiet torturerede ham til at ”tilstå” flere forbrydelser, bl.a. at han var med i det forbudte Muslimske Broderskab. Amnesty betragter Mahmoud som samvittighedsfange, udelukkende forfulgt fordi hans fredelige brug af ytrings- og forsamlingsfriheden.

Mahmoud har tilbragt to år i detentionen. Det er i strid med egyptisk lov. Alligevel blev hans tilbageholdelse forlænget flere gange. Nu er han endelig fri, men anklageren har ikke officielt lukket sagen mod ham.

Tusind tak til alle jer, der skrev under for Mahmoud.