Mahmoud er endelig fri

01.
God nyhed

Mahmoud er endelig fri

Efter to år i fængsel er egyptiske Mahmoud endelig løsladt. Han sender en taknemmelig hilsen til Amnesty og fortæller, at han stadig drømmer om en nation uden tortur.

”Tak til Amnesty International og alle jer, der støtter. Takket være jeres solidaritet er jeg nu fri. Jeg drømmer om en nation uden tortur. Da jeres breve kom, følte jeg mig stærk og i sikkerhed. Hold fast i jeres arbejde for alle samvittighedsfanger.”  

I 2014 blev 19-årige Mahmoud Hussein tilbageholdt efter en demonstration, fordi han bar en t-shirt med teksten “Et land uden tortur”. Politiet torturerede ham til at ”tilstå” flere forbrydelser, bl.a. at han var med i det forbudte Muslimske Broderskab. Amnesty betragter Mahmoud som samvittighedsfange, udelukkende forfulgt fordi hans fredelige brug af ytrings- og forsamlingsfriheden.

Mahmoud har tilbragt to år i detentionen. Det er i strid med egyptisk lov. Alligevel blev hans tilbageholdelse forlænget flere gange. Nu er han endelig fri, men anklageren har ikke officielt lukket sagen mod ham.

Tusind tak til alle jer, der skrev under for Mahmoud.


02.
Vær med

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk, som mere end 200.000 danskere er med i. 

To-tre gange om måneden får du underskriftsindsamlinger på email eller sms. Eksempelvis når en blogger skal straffes med stokkeslag, en kvinde tortureres til at tilstå drabet på sin mand, eller en ung mand dømmes til døden for at demonstrere mod styret. 

Vi har gjort det nemt for dig at skrive under på sagen: Du skal blot klikke i mailen eller sende en sms retur med teksten AKTION (til alm. sms-takst).

Du kan til enhver tid afmelde dig i den email du får eller ved at sende LIFELINE STOP til 1252.