Moses Akatugba

01.
God nyhed

Moses er fri

"Amnesty Internationals medlemmer og aktivister er mine helte”, siger han.

Moses Akatugba blev i 2005 anholdt af politiet i Nigeria og anklaget for at have stjålet tre mobiltelefoner. Han blev tortureret og tvunget til at underskrive to fabrikerede tilståelser.

På baggrund af tilståelserne blev han dømt til døden for et væbnet røveri, som han selv siger, han ikke har begået.

Vi skrev til Nigerias præsident og forlangte, at Moses fik omstødt sin dom. Moses’ sag er del af Amnestys kampagne Stop Tortur.

Den 28. maj 2015 meddelte Afgående delstatsguvernør Emmanuel Uduaghan at han som en af sine sidste gerninger på kontoret har underskrevet papirerne, der sikrer Moses Akatugbas betingelsesløse frigivelse. 

Emmanuel Uduaghan siger i en pressemeddelelse at han har bemærket den store interesse sagen har vakt, blandt andet gennem Amnestys aktioner.

Moses Akatugba er overvældet  over støtten han har modtaget. 

”Jeg vil gerne takke Amnesty international og deres aktivister for den fantastiske støtte der hjalp igennem denne situation. Amnesty International medlemmer og aktivister er mine helte”, siger han.

”Jeg vil gerne forsikre dem om at denne kæmpe indsats de har gjort for mig ikke er spildt. Ved Guds nåde vil jeg leve op til deres forventninger.  Jeg lover at blive menneskerettighedsaktivist og kæmpe for andre.” 

Flere gode nyheder