Interview med Niels Jakobsen

01.
Interview

Niels er næsten blind – men samler alligevel ind

Trods et kraftigt nedsat syn går 81-årige Niels Jakobsen fra Stillinge Strand ved Slagelse på gaden på søndag den 9. december med sine tre oldebørn for at samle ind for Amnesty.

”Jeg har et kraftigt nedsat syn, men gode stærke ben. Så igen i år samler jeg ind for Amnesty. Men det ville ikke kunne lade sig gøre uden hjælp fra mine tre dejlige oldebørn. For jeg ville simpelthen ikke kunne se dørklokkerne og kom nok også til at gå ind i alle mulige ting, hvis de ikke var med”.

Sådan lyder det fra 81-årige Niels Jakobsen, der har været medlem af Amnesty i mange år og glæder sig til at deltage i sin anden landsindsamling søndag den 9. december.

”Pengene går jo til et godt formål, og jeg håber, at folk stadig er positive og har lyst til at høre om Amnestys arbejde, selv om de ikke vil give et bidrag. Med tre dejlige og glade børn omkring mig er jeg dog sikker på, at der nok skal blive tøet nogle hjerter op”, siger den tidligere eksportchef.

Dejlig og vigtig fællesoplevelse
På dagen tager han bussen fra hjemmet i Stillinge Strand, og efter den 11 kilometer lange køretur står oldebørnene – Marie (8), Liah (9) og Oliver på 13 - klar til at møde ham på busterminalen i Slagelse. Derfra følges de hen til indsamlingsruten, der ligger tæt på oldebørnenes hjem i den vestsjællandske by.

”Der er en dejlig glæde ved at gøre noget formålstjenstligt sammen med nogen, man holder af. Og det er også vigtigt, at mine oldebørn lærer, at man skal gøre noget godt for andre, hvis man kan. Når jeg ikke lever længere, vil de forhåbentlig fortsætte med at samle ind, fordi de tænker tilbage på, at vi gjorde det her og havde en god oplevelse sammen”, siger Niels Jakobsen.

Satser på mere end 1000 kroner
Udover sidste års indsamling for Amnesty har han også samlet ind for flere andre organisationer med en tusindkroneseddel til Kræftens Bekæmpelse som det hidtil største enkeltdonation fra en gavmild giver.

”Det tror jeg ikke, at jeg kommer til at opleve igen, men man har da lov til at håbe. Og vi skulle da gerne komme over de 1000 kroner. Det plejer der at gøre, når jeg samler ind”, siger Niels Jakobsen, der kalkulerer med et mindre mandefald på dagen.

”Det er ikke sikkert, at alle tre er med hele tiden, fordi det bliver jo nok koldt. Men det er helt fint, og trods mine skavanker skal turen nok komme til at gå som en leg og i strålende humør. Og hvis jeg kan, så kan andre også”.