Decoder - bliv en del af et globalt netværk

Vær med til at dokumentere krænkelser af menneskerettigheder ved hjælp af din computer eller mobil. Som decoder bliver du en del af et globalt team, der kæmper for menneskerettigheder ved at hjælpe vores researchere med at afkode billeder, informationer og dokumenter.
01.
Kort sagt

Bliv digital detektiv

Vil du med ned i maskinrummet?

DNA'et i vores arbejde er at dokumentere krænkelser af menneskerettighederne. Du kan nu blive en del af vores globale netværk af digitalt frivillige, der hjælper os med at lave research og dokumentation. 

Amnestys netværk af 'decoders' har siden 2016 engageret over 50.000 frivillige fra 150 lande, der har gennemgået enorme mængder data for os - indtil videre har de udført over 1,5 millioner opgaver, der har hjulpet med os at undersøge olieudslip i Niger Delta, militærangreb på afsidesliggende landsbyer i Darfur, Sudan, chikane af kvinder på Twitter og senest kortlægning af luftangreb i Raqqa, Syrien.  

Du kan blive en del af et online fællesskab af menneskerettighedsforkæmpere og aktivister, som hjælper vores specialister med at indsamle og systematisere data fra fotografier og dokumenter. Du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge på det, og hvornår det passer dig. Det eneste du skal bruge, er din mobiltelefon eller en computer med internet. Når du tilmelder dig, vil du modtage en mail næste gang, vi søsætter et digitalt researchprojekt. 

Tilmelding på amnesty.org

Du tilmelder dig på vores internationale hjemmeside, hvorefter du vil modtage en kvitteringsmail. Alt kommunikation og researcharbejdet vil være på engelsk. Når du bliver tilknyttet et projekt, er der en introduktion og en kort træning, så du bliver sat ordentlig ind i, hvordan du skal udføre arbejdet. 

Når du bliver tilkoblet et projekt, kan du løbende følge med i, hvor langt projektet er, hvor meget tid du har brugt og hvor meget materiale, du har gennemgået. 

Tilmeld dig nu
02.
Afsluttede projekter

'Decodere' har hjulpet med følgende projekter

Raqqa er ødelagt

 

Strike tracker: Dokumentation af luftangreb i Raqqa

Frivillige, heraf over 200 danskere, var med til at analysere mere end 2 millioner billeder sammen med flere tusinde andre rundt om i verdenen. 

 Læs mere om projektet på amnesty.org


 

Oilieudslip i Nigeria: Olieproducenterne skal stilles til ansvar

Frivillige decodere hjalp med at dokumentere seks års olieudslip i Niger Delta i Nigeria. Amnestys decodere brugte deres computer og telefon til at verificere årsagen, lokationer og billeder af olieudslip. 

Læs mere om projektet på amnesty.org


 

Decode Darfur: 326.000 kvadratmeter af satelitebilleder blev analyseret

28.600 frivillige fra 147 lande deltog i at få analyseret statelitebilleder af landsbyer, der var blevet angrebet af af den sudanesiske regering. 

Læs mere om projektet på amnesty.org

Bliv decoder nu