Risikerer 12 års fængsel for at gøre grin med generalen

01.
Kort sagt

12 års fængsel for at gøre grin med generalen

Hvis politiske kommentarer på Facebook var strafbart, ville det meste af den voksne danske befolkning sikkert sidde i fængsel. I Thailand er det alvor: Her risikerer du op til 60 års fængsel for negative kommentarer om militær og kongehus på sociale medier. Selv private beskeder overvåges.


02.
Skriv under

På Facebook-siden ”Vi elsker General Prayut” postede brugerne manipulerede billeder og parodierende memes af den thailandske premierminister General Prayut. Den slags gør man ikke ustraffet i Thailand, hvor politiske statusopdateringer, likes, delinger og sågar private beskeder kan give mange års fængsel.

Nu stilles Mahaton, Kongsuwan, Saksamutnan, Mangkhangsanga, Buranasirim, Saibutr, Tangboonthin og Worathaiyawich for en militærdomstol, hvor de risikerer minimum 12 års fængsel for at “opildne til uro”. To af de otte anklages desuden for majestætsfornærmelse, baseret på private Facebook-beskeder.

Sidste år blev 48-årige Pongsak og 29-årige Sasivimol idømt hhv. 60 og 56 års fængsel for at sende seks Facebook beskeder med “majestætsfornærmende indhold”. Siden militærkuppet for to år siden er mindst 38 mennesker blevet tilbageholdt, anklaget eller dømt for at have kritiseret monarkiet på Facebook. 

Skriv under for, at ”The Facebook Eight” ikke dømmes for at bruge deres ytringsfrihed.
Vi bruger også din underskrift til at lægge pres på de thailandske myndigheder, så de sikrer borgernes ytringsfrihed på sociale medier.

 

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.