16 års fængsel til menneskerettighedsforkæmper

01.
Sagen

16 års fængsel til menneskerettighedsforkæmper

En af Irans mest prominente menneskerettighedsforkæmpere, Narges Mohammadi, har fået 16 års fængsel. Straffen er et klart eksempel på, hvordan de iranske myndigheder bruger retssystemet til at holde kritikere i skak.

Der er ingen tvivl om, at Narges Mohammadi straffes for sit fredelige arbejde for menneskerettigheder i Iran. Et af ”beviserne” er for eksempel Narges' møde i 2014 med Catherine Ashton, EU's daværende repræsentant for udenrigs- og sikkerhedspolitik. Kombineret med de interview, hun gav til internationale medier, udløste det seks års fængsel for at ”sprede propaganda” og ”true statens sikkerhed”.

Narges fik også 10 års fængsel for at grundlægge organisationen Legam, der bekæmper brugen af dødsstraf. Ifølge iransk lov skal hun aftjene den længste straf, altså 10 år i fængsel.

For syg til fængslet
Narges Mohammadi er kritisk syg. Hun lider både af en blodprop i lungen og en nervesygdom, som giver hende midlertidige lammelser. Begge dele kræver løbende behandling – en behandling, hun ikke kan få i fængslet.

Narges nægtes også kontakt til sine 9-årige tvillinger, Ali og Kiana. Hun har kun talt i telefon med dem én gang det seneste år. Ifølge Narges bruger myndighederne hendes børn til at lægge yderligere pres på hende, så hun nedlægger sit arbejde for menneskerettigheder i Iran.


02.
Skriv under

Vis din støtte til Narges' arbejde for menneskerettighederne!

Skriv under på hendes umiddelbare løsladelse.
Vi bruger også din underskrift til at lægge pres på myndighederne for at give Narges ordentlig lægehjælp og kontakt til sine børn.

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.