Albinodreng myrdet på grund af overtro

01.
Kort sagt

Albinodreng myrdet på grund af overtro

Tusinder af albinoer lever i konstant livsfare i Malawi. Lokal overtro fortæller, at lemmer fra en albino kan gøre dig rig. Siden december 2014 er 11 mennesker myrdet, senest en 9-årig dreng, som blev bortført fra sit hjem i slutningen af februar.


02.
Skriv under

Midt om natten trænger en gruppe mænd ind i familien Mokoshinis hjem, mens faderen er på arbejde. De angriber moderen og bortfører hendes ni-årige søn, Harry, der er albino. Fem dage senere finder man hans hoved i en nabolandsby. Resten af kroppen er ikke fundet, og gerningsmændene går fortsat fri.

Lokale heksedoktorer i Malawi og flere andre afrikanske lande hævder, at knogler fra en albino kan gøre dig rig og kurere sygdomme. Angreb på albinoer er stigende, og mange familier tager deres albinobørn ud af skolen af frygt for overgreb. Alene i 2015 var der 45 registrerede overgreb på albinoer i Malawi, herunder både mord, bortførelser og gravskænderi.

Mange overgreb på albinoer efterforskes ikke. De få domme, der hidtil har været, står ikke mål med forbrydelsen. Malawis president Mutharika fordømte sidste år offentligt overgrebene, men albinoerne levet fortsat i daglig livsfare.

Skriv under for:
- At drabet på Harry efterforskes, og at gerningsmændene får en fair retssag
- At myndighederne aktivt beskytter Malawis albinoer

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.