Død eller levende – filippinsk præsident udlover dusør

01.
Sagen kort

Scanpix Danmark. Billedet viser >>>

Jennilyn Olayres holder sin afdøde kæreste Michael Siaron, efter han blev skudt af ukendte gerningsmænd og efterladt med et papskilt med teksten "Jeg er pusher" på en gade i Manila. Jennilyn afviser, at Michael var pusher. (Kilde: Scanpix Danmark)

Død eller levende – filippinsk præsident udlover dusør

Ifølge lokale medier og filippinsk politi er mindst 1700 blevet myrdet af politi og civile selvtægtsmænd, siden Filippinernes nye præsident Duterte tiltrådte 30. juni. På nationalt tv har Præsident Duterte erklæret krig mod narkoen og udlovet en dusør til civile, som udfører deres ”pligt” og dræber mistænkte narkokriminelle.


Ingen kender det præcise antal døde.

Filippinsk politi oplyser selv, at siden juli er mindst 700 døde i forbindelse med deres indsats mod narkokriminalitet. Alle har angiveligt en forbindelse til narkomiljøet, men uden anklage, retssag og dom får vi aldrig afgjort dét. Præsident Duterte har givet ordre om at skyde for at dræbe.

Dertil kommer mindst 1067 mennesker, som er slået ihjel af civile selvtægtsmænd. Dette tal stammer fra politichef Ronald dela Rosa, som 22. august deltog i en senatshøring om de mange drab siden 1. juli. Ifølge politichef Rosa begås de mange mord af grupper, der er associeret med narkomiljøet.

Lokale medier beskriver episoder, hvor uidentificerede mænd kører forbi på motorcykler, henretter mistænkte og efterlader papskilte, som beskriver anklagen.


02.
Skriv under

Skriv under mod den blodige vold i Filippinerne og vær med til at sikre, at: 

  • Præsidenten straks fordømmer de mange drab, tilbagekalder dusøren og sin ordre om at skyde for at dræbe
  • Politiet lever op til internationale standarder for brug af magt
  • Myndighederne straks sikrer uafhængige undersøgelser af politiets brug af magt og de mange drab begået af civile selvtægtsmænd.

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.