Seks års fængsel og 223 stokkeslag til filminstruktør

01.
Kort sagt

Seks år og 223 stokkeslag til iransk filminstruktør

Iran: Karimi blev anholdt for at lave film om graffiti i Teheran. Efter et absurd forløb blev han idømt seks års fængsel og 223 stokkeslag for at have en musikvideo på sin computer.


02.
Skriv under

I 2012 instruerer Keywan Karimi filmen "Writing on the City", som handler om graffiti i Teherans gader. Bortset fra en trailer på YouTube er filmen aldrig blevet vist offentligt. Karimi anholdes, og anklagen lyder på, at han ”spreder propaganda mod systemet”. Karimi sidder 12 dage i isolation i Evin fængslet, og løslades derefter mod kaution.

Retssagen mod Karimi antager absurde proportioner. På halvandet år holder man syv høringer på 15-20 minutter, hvor hans advokat kun får kort taletid. Ved den sidste høring skifter anklagen pludselig, og Karimi står nu tiltalt for at ”fornærme Islam”, fordi man har fundet en musikvideo på hans computer. Han anklages også for ”uanstændige relationer”, fordi han har givet hånd til og befundet sig i samme lokale som en kvinde, der ikke bar slør.

Karimi har appelleret dommen på seks års fængsel og 223 stokkeslag. Skriv under, og hjælp os lægge pres på de iranske myndigheder, så dommen bliver omstødt.

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.