Nægtes lægehjælp før hun tilstår

01.
Kort sagt

Kvinde nægtes lægehjælp indtil hun "tilstår"

Vietnam: Tran Thi Thuy har en tumor i livmoderen, men hun nægtes lægehjælp, før hun ”tilstår” sin forbrydelse. Thuy har voldsomme smerter, og myndighedernes afvisning af livsvigtig lægehjælp kan betegnes som tortur.


02.
Skriv under

Tran Thi Thuy har en tumor i livmoderen, men nægtes lægehjælp før hun ”tilstår” sin forbrydelse. Hun har voldsomme smerter, og fængslets behandling af hende kan betegnes tortur.

Tilstå eller dø i fængslet. Så simpel var den besked, fængselsbetjenten gav Thuy efter en læge havde fundet en tumor i hendes livmoder.

Menneskerettighedsaktivisten Thuy har siddet fængslet siden 2010. Hun fik otte års fængsel og fem år i husarrest, dømt for ”aktiviteter målrettet at vælte styret”. Amnesty betragter Tran Thi Thuy som samvittighedsfange, og anser hendes fængsling for at være ubegrundet. En ”tilståelse” vil således kunne legitimere hendes dom.

Forholdene i de vietnamesiske fængsler er meget barske. Der er mangel på mad og lægehjælp, og især politiske fanger straffes med isolation, hyppige forflytninger eller overgreb fra medfanger.

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.