Tvungen jomfrutest af iransk kunstner

01.
Sagen kort

Tvungen jomfrutest af iransk kunstner

I et af Irans hårdeste fængsler, Evin-fængslet, venter 29-årige Atena Farghadani på udfaldet af sin appelsag. Imens chikaneres hun groft af myndighederne, som blandt andet har tvunget hende til at gennemgå en tvungen jomfru- og graviditetstest.


02.
Skriv under

Den iranske kunstner er idømt knap 13 års fængsel for bl.a. at have tegnet landets politikere som aber og køer i protest mod et lovforslag. Lovforslaget ville forbyde frivillig sterilisation og begrænse adgangen til prævention. Alt sammen tiltag, som yderligere diskriminerer Irans kvinder.

En jomfrutest er i strid med international lov, som forbyder tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf. Der er absolut intet, som juridisk kan forsvare det.

Myndighederne har også forsøgt at få Atena dømt for uægteskabeligt seksuelt samvær, efter hun og hendes advokat gav hinanden hånd i fængslet. Dén anklage er siden frafaldet.

Atena Farghadani er samvittighedsfange, udelukkende fængslet for sin fredelige brug af ytringsfriheden. Skriv under og hjælp os lægge pres på de iranske myndigheder, så dommen omstødes og hun frigives øjeblikkeligt. 

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.