Fængslet for at forsvare sit hjem

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.

01.
Sagen kort

Cambodja: Fængslet for at forsvare sit hjem

Tep Vannys fredelige kamp for at forsvare sit hjem har betydet, at hun er blevet udsat for chikane, overfald og fængsling. I dag afsoner hun en dom på to et halvt års fængsel. Hun har brug for din støtte for at komme fri.

Tep Vanny har i næsten 10 år forsvaret sit kvarter i det centrale Phnom Penh, hvor tusindvis af familier er blevet tvunget til at forlade deres huse.

Det startede for alvor i 2007, da søen Boeng Kak i Phnom Peng blev ”udlejet” til investorer, der ville fylde den, bygge luksusboliger og dermed oversvømme og nedrive de lokale beboeres hjem. En af de helt centrale aktivister i den lokale modstand var Tep Vanny.

Sammen med andre aktivister, mange af dem kvinder, er hun blevet chikaneret, slået, arresteret og fængslet for at protestere mod regeringen og investorernes planer.

”Det er tydeligt, at myndighederne bruger domstolene til at bure mig inde, lukke munden på mig og nedbryde min ånd”, siger Tep Vanny selv.

På trods af de udfordringer, hun har stået over for, har Vanny fortsat sin utrættelige kamp for retfærdighed. Men hun har også brug for din støtte. Lige nu sidder hun nemlig fængslet sammen med mange andre modige aktivister i Cambodja.

Skriv under på aktionen, og vær med til at presse regeringen til at frigive Tep Vanny med det samme og frafalde alle anklager mod hende.

Vi indsamler underskrifter i hele verden og overbringer dem til premierministeren i Cambodja, Hun Sen.