Vær med i kampen for Raif Badawi Saudi Arabien Ytringsfrihed

01.
Kort sagt

Vær med i kampen for Raif Badawi

Amnesty International kæmper verden over intenst for, at Saudi Arabien skal løslade Raif Badawi og ikke påføre ham flere stokkeslag.

Oopdateret mandag den 9. januar

Mandag den 9. januar markerer dagen for, at Raif Badawi modtog de første 50 stokkeslag. Han har heldigvis siden da ikke fået flere, men så længe dommen står ved magt, er der risiko for at stokkeslagene genoptages.

Vi har de sidste 2 år arbejdet for Raifs løsladelse men desværre uden held indtil videre. Derimod har vi set, at menneskerettighedssituationen i Saudi-Arabien er gået fra ondt til værre. Det må og skal dog ikke resultere i at vi giver op nu, derimod skal vi fortsætte kampen for mennesker som Raif og for at sikre, at Saudi lever op til menneskerettighederne.

Raif har fortsat brug for os, fortæller hans kone Ensaf som i sidste uge sendte os denne opdatering:

”Desværre har Raif det ikke godt, hans moral er lav og hans helbred er dårligt, han er ved at miste det sidste håb om at blive frigivet. Vi er nødt til at stå sammen for igen at give ham styrke og håb."

Vær med til at ligge fornyet pres på de Saudiske myndigheder, skriv under på vores underskriftsindsamling, tweet de Saudiske myndigheder, og få dine venner til at gøre det samme. Fredag d. 13. januar har Raif fødselsdag, lad ham mærke, at vi fortsat er med ham og kæmper for hans løsladelse. Du kan også deltage i vores markering foran den saudiske ambassade i København som finder sted på torsdag d. 12. januar kl. 16:30 – 17:00. Adressen er Omøgade 8, Østerbro. 

 

Raif Badawi blev i maj 2014 idømt 10 års fængsel og 1000 stokkeslag samt en bødestraf for at oprette en kritisk hjemmeside om politiske og sociale forhold i Saudi Arabien.

Raif fik de første 50 slag fredag den 9. januar og skal have 50 ad gangen hver fredag, indtil han har fået 1000.

Efter planen skulle han den følgende fredag, den 16. januar, have tildelt yderligere 50 slag, men fængselslægen vurderede, at hans sår ikke var helet tilstrækkeligt til at kunne modstå de ekstra slag. De næste 50 stokkeslag blev derfor udsat til fredag den 23. januar. Ugen efter blev Raif undersøgt af en gruppe læger, som vurderede, at hans blodtryk var for højt til, at han kunne udholde straffen, og derfor blev stokkeslagene udskudt endnu en gang. 

Siden da har Raif ikke modtaget stokkeslag, men de saudiske myndigheder er ikke kommet med forklaringer på hvorfor. Så længe dommen står ved magt, er der fortsat risiko for at myndighederne udfører stokkeslagne, og Amnesty kæmper derfor fortsat for at få dem stoppet helt.

Raif Badawis sag blev overført til højesteret i december, og Amnesty har erfaret, at højesteret den 3. februar hjemviste sagen til kriminalretten i Jeddah. De saudiske myndigheder har ikke offentliggjort detaljer om hjemvisningen, og vi er derfor usikre på hvad konsekvensen af denne hjemvisning bliver.

6. juni stadfæstede højesteret Raif Badawis dom. Det er nu ikke længere muligt at appellere dommen, og der er stor risiko for, at stokkeslagene nu genoptages. Hans eneste mulighed for frigivelse er nu en benådning fra kongen.


02.
Hvad kan du gøre

Hvad kan du gøre?

Tweet til de saudiske myndigheder

Du kan protestere ved at tweete til de saudiske myndigheder. Her er deres twitterkonti:

  • His Majesty King Salman Bin Abdul Aziz Al Saud: @KingSalman
  • Ministry of Justice: @MojKsa
  • National Society for Human Rights: @NSHRSA
  • Ministry of Foreign Affairs: @KSAMOFA

Send en hilsen til Raifs familie
Raifs kone og børn følger nøje med i, hvad der sker med Raif, fra Canada hvor de har politisk asyl.

Hans kone, Ensaf Haidar, har fortalt Amnesty International, at hun frygter at hendes mand ikke kan holde til afstraffelsen.

”Raif har fortalt mig, at han har store smerter efter sidste omgang. Hans helbred er dårligt og jeg er sikker på, at han ikke kan modstå endnu en omgang stokkesalg,” siger hun.

”Jeg fortalte vores børn om hændelsen sidste uge, så de ikke skulle høre om det fra deres venner i skolen. Det var et stort chok for dem. Internationalt pres er afgørende. Jeg tror den fortsatte støtte vil betale sig i længden. Vi må fortsætte kampen.” 

Du kan sende en hilsen og lade dem vide, at de ikke kæmper alene ved at tweete til Raifs officielle twitterkonto @raif_badawi eller direkte til Ensaf @miss9afi

 


03.
Skriv under

Stop Raif Badawis Groteske straf


Raif Badawi er en samvittighedsfange

Han er forfulgt for sin politiske aktivisme

Vi ønsker, at han bliver løsladt øjeblikkeligt

At alle anklager mod ham frafaldes

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.

04.
Raifs søn skriver til sin far

Doudi writes to his dad in prison in Saudi Arabia


05.
Relateret indhold
@raif_badawi

RT @miss9afi: 316 vigile à sherbrooke pour libérez Raif Libérez Raif Libérez Raif Libérez Raif https://t.co/PmFY1Wfhoq

@amnesty

Russian authorities have waged a relentless campaign against Navalny. They must immediately and unconditionally rel… https://t.co/fOS4tos0Yi