Spørgsmål til aktioner

01.
Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om Lifeline-aktioner

Vi modtager mange henvendelser på telefon og mail i vores reception hver gang, vi sender en aktion ud på mail og sms. Derfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål og svar på denne side i håbet om, at vi kan gøre det nemmere for dig at få de svar, du søger.


Hvorfor får jeg aktioner på mail, når jeg før har fået dem på sms?

Når du vælger at få aktionerne via e-mail, får du mere information om dem, vi aktionerer for. Du får også mere information om, hvad der sker med din underskrift og hvilke resultater din underskrift er med til at skabe for menneskerettighederne.

Samtidig sparer vi en masse penge på sms’er, som vi i stedet kan bruge på at undersøge krænkelser og påvirke magthavere til at overholde menneskerettighederne. Det koster nemlig 16 øre, hver gang vi sender en sms, og når vi sender ud til 200.000 personer, så løber det hurtigt op. Derfor vil vi hellere sende aktionerne via mail, hvor det er gratis. Men vi sender alligevel en sms til dig, hvis du ikke vælger at skrive under via mail.

Når det er sagt, så kan du stadig vælge kun at modtage vores aktioner via sms ved at ændre dine kontaktpræferencer. Det kan du gøre ved at skrive til amnesty@amnesty.dk

Hvorfor skal jeg sætte hak i boksen ’jeg er ikke en robot’? Det er besværligt og min underskrift bliver ikke gennemført.

reCAPTCHA er en tjeneste, der forhindrer robotter fra at spamme vores underskriftformularer. Vi har desværre været udsat for adskillige angreb, hvor vores system er blevet lagt ned af mange tusinde falske underskrifter. Så derfor har vi valgt denne sikkerhedsforanstaltning. 

Grunden til, at du skal trykke på en række billeder med skilte eller biler er, at du skal bevise, at du er menneske og ikke en robot. Det er nemlig ikke nemt for en computer at læse, da den kun tænker i bits og bytes.

Men vi forstår godt, at det kan være svært selv for de mere almindelige brugere at forstå, hvilket billede man skal trykke på, og derfor er det også okay at trykke på "retry"-knappen.

Hvordan kan jeg undgå at blive ringet op bagefter?

Vi har brug for at kunne identificere dig som unik underskriver. Derfor har vi valgt at bruge e-mail og telefonnummer som identifikation på alle Amnestys formularer. Nederst i formularen er der et permission-felt. Hvis du ikke sætter flueben her, bliver du ikke kontaktet mere.

Jeg har skrevet under to gange, fordi siden var så langsom. Får myndighederne så to af den samme underskrift?

Vi tjekker altid underskrifterne igennem for dubletter, så der kun sendes én pr unik underskriver, så det gør hverken fra eller til, hvis du skriver under to gange.

Når I sender mig en mail som denne, med et personligt link, kunne formularen så ikke være udfyldt på forhånd?

Vi har skiftet system og har nogle tekniske udfordringer i forhold til at få præudfyldt formularen. Vi arbejder på sagen, og håber på, at vi får det løst hurtigst muligt.

Hvorfor kan jeg ikke se nogen formular på siden?

Når man er på internettet, bruger man forskellige webbrowsere - fx Firefox, Safari, Internet Explorer eller Google Chrome, som er de mest anvendte. Disse browsere giver dig mulighed for forskellige indstillinger i forhold til dit privatliv på nettet. 

Det betyder, at man aktivt skal ind og give tilladelse til, at den formular, vi bruger på vores hjemmeside, må fungere på din computer.

Guide til forskellige browsere

De forskellige udbydere har forskellige guides liggende til dine indstillinger. 

Jeg har klikket på 'Skriv under' men kommer bare op i toppen af siden - hvad sker der?

Du skriver ikke under, når du klikker på 'Skriv under' på siden. For at vi kan registrere din underskrift, skal du udfylde en formular.

Hvis du ikke kan se formularen, er det, fordi du aktivt skal ind og give tilladelse til, at den formular, vi bruger på vores hjemmeside, må fungere på din computer. Det gør du i din webbrowsers indstillinger. Disse indstillinger sidder oftest i værktøjslinjen øverst til højre i din browser (fx Google Chrome, Firefox eller Internet Explorer).