Flere forældre er blevet adskilt fra deres børn i forbindelse med Kinas forfølgelse af det muslimske mindretal uighurerne i Xinjiang.

There is an old saying, ‘Children are heart, children are life.’ It feels like I lost my heart and I lost my life.

Meripet Metniyaz

Mødre og fædre må forlade et eller flere børn hos familiemedlemmer i Kina og nægtes kontakt med deres børn, nogen helt ned til femårsalderen.

Siden 2017 er omkring en million mennesker – hovedsaligt fra den muslimske minoritet uighurerne – blevet tilbageholdt i genopdragelseslejre i Xinjiang. Kina beskriver det som et led i sin indsats mod terror, men reelt er der tale om arbejdslejre, hvor de indsatte bliver udsat for forskellige former for tortur, politisk indoktrinering og krav om at aflægge sig sin kultur og religion.

Støt kampen for at forene uighurbørn med deres familier på denne mors dag.

Hjælp Amnesty med et valgfrit beløb.

Amnesty arbejder for, at den kinesiske regering:

  • Sørger for, at de børn, der ønsker det, får lov til at forlade Kina for at blive genforenet med deres forældre og søskende i udlandet.
  • Stopper alle de foranstaltninger, der krænker uigurernes og andre minoriteters rettigheder, så de frit kan forlade eller vende tilbage til Kina.
  • Giver ubegrænset adgang til FN’s menneskerettighedseksperter, uafhængige forskere og journalister til Xinjiang, så de kan foretage uafhængige undersøgelser af, hvad der sker i regionen.
  • Lukker genopdragelseslejrene og løslad fangerne straks og ubetinget.
  • Sørger for, at alle fra Xinjiang er i stand til regelmæssigt at kommunikere med familiemedlemmer og andre uden indblanding

Mihriban og Ablikim: Fire børn tvunget på farlig flugt