Skriv For Liv Skriv for liv Aktivisme Undervisning

01.
Skriv for Liv


02.
Skriv for Liv 2018

Skriv for Liv 2018 - Giv håb og skab forandring

Hver eneste dag verden rundt bliver mennesker udsat for grove krænkelser. De bliver vilkårligt fængslet, bortført, tortureret eller frarøvet deres ejendele. De har brug for din og dine elevers hjælp.


Hvad er Skriv for Liv?

Skriv for Liv er en global kampagne, der med pennen som våben bekæmper tortur, dødsstraf og diskrimination.

Du og dine elever kan skrive breve både til dem, der udsættes for overgreb, og til de myndigheder der står bag.

Brevene sendes fra hele verden – og de giver håb i ofte umulige situationer.

Skriv for Liv begyndte i 2001 og er nu Amnesty Internationals største begivenhed med deltagere fra 208 lande. Sidste år blev der sendt over 5,5 millioner breve, sms-beskeder, underskrifter og tweets afsted for at hjælpe mennesker i nød ved for eksempel at lægge pres på de ansvarlige myndigheder. Alene i Danmark deltog over 600 klasser med omkring 12.600 elever.

Tilmeld dig Skriv for Liv 2018!
03.
Hvordan?

Hvordan bruger jeg Skriv for Liv?

Skriv for Liv er særligt rettet mod elever, der går i 7.-10. klasse. Vi tilbyder gratis undervisningsmateriale, der er tilpasset fagenes Fælles Mål, og du vælger selv, hvor meget tid din klasse skal bruge på Skriv for Liv og hvordan.

Du kan især bruge Skriv for Liv i fagene dansk, engelsk, samfundsfag, historie, geografi og kristendom.

Centrale læringsmæssige styrker dansk og engelsk

Centrale læringsmæssige styrker samfundsfag og historie

Kampagnen løber af stablen i november og december 2018, og senest den 12. oktober kan du downloade det gratis undervisningsmateriale.

Vi tager udgangspunkt i fem til seks konkrete sager, hvor én eller flere personer udsættes for forskellige overgreb. Sagerne rummer mange etiske og moralske problemstillinger, som kan indgå i undervisningen. Vi forsøger at gøre rettighederne nærværende, så eleverne kan reflektere over deres egen hverdag. Skriv for Liv kan styrke elevernes forståelse for omverdenen og giver dem en interkulturel indsigt.

Det føles autentisk og nærværende at skrive til mennesker i nød. Som en lærer udtrykker det: ”Eleverne føler, at de var med til at gøre en forskel. De vidste, at brevene ville få en indflydelse.”

Tilmeld dig Skriv for Liv 2018!
04.
Håb og forandring

Skriv for Liv giver håb og skaber forandring

Tdjadine Mahamat Babouri er fra Tchad. Han er kendt som Mahadine, og er et af de mennesker, der helt konkret har fået hjælp af mennesker fra hele verden gennem Skriv For Liv i 2017. Mere end en halv million mennesker aktionerede for hans frigivelse. Så hvis du og din klasse deltog i sidste års Skriv for Liv, så har jeres breve bidraget til hans løsladelse.  Læs hans historie her!

 

Shackelia Jackson fra Jamaica kæmper fortsat for retfærdighed, efter at hendes bror blev skudt af politiet i 2014. Hun var en af personerne i Skriv for Liv 2017 og fortæller, hvad brevene betød for hende:

“Hele verden viser nu solidaritet med min kamp. Alene dét, at så mange mennesker har skrevet til premierministeren, og de ting, vi kan opnå i kølvandet på brevene, får mig til føle mig så meget stærkere i kampen for retfærdighed. Jeg ved, hvor meget det kræver, at lave aktivisme – og jeg er så taknemmelig for at Amnesty støtter mig”.

Læs hele hendes takkebrev her

 I USA sad Albert Woodfox isolationsfængslet i 43 år for et mord, der ikke var beviser for, at han havde begået. Han blev løsladt i 2016 efter 650.000 tweets, sms-beskeder, underskrifter, breve via Skriv for Liv 2015.

I april 2017 besøgte Woodfox Amnesty Danmark og fortalte om sit liv bag tremmer og sin kamp for menneskerettighederne, nu hvor han er fri. I videoen herunder kan du se og høre ham fortælle, hvad Skriv For Liv betød for ham.

Tilmeld dig Skriv for Liv 2018!
05.
Kontakt

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Så skriv til: undervisning@amnesty.dk