Har du hørt om vores årlige kampagne Skriv for Liv?

Hvert år skriver Amnesty-støtter verden over tusindvis af breve og solidaritetshilsner for at kræve retfærdighed for mennesker, hvis rettigheder er blevet krænket. Den globale kampagne Skriv for Liv kører på 20. år.

I dag er det verdens største menneskerettighedsevent med hundredtusindvis af mennesker verden over, der skriver breve for at få løsladt – og give håb til -mennesker i nød.

Når du skriver et appelbrev til magthaverne, er du med til at lægge pres på dem, for at få dem til at overholde menneskerettighederne og dit brev kan i sidste ende resultere i, at mennesker der sidder uretfærdigt fængslet bliver løsladt. Din solidaritetshilsen til personerne selv er til gengæld med til at give håb og en tro på, at de ikke er alene i deres kamp for retfærdighed.

Du kan stadig lige nå at tilmelde dig, tilmeldingen lukker d. 13. december.

Materialer

Du kan downloade de fem inspirationsbreve her:

Hvad er Skriv for Liv?

Du kan også høre undervisningsansvarlig i Amnesty, Signe Poppenbøll, Hansen, fortælle hvordan de mange breve gør en forskel for mennesker, der bliver forfulgt på grund af deres menneskerettighedsarbejde.

Du kan nedenfor se mere om årets sager.

Sager 2021

På trods af pandemien blev der i 2020 foretaget ikke mindre end 4.496.875 handlinger for de udvalgte sager.

Lockdown og skolenedlukninger førte til, at de fleste aktiviteter måtte finde sted online, men den nye virkelighed gav også rum for nytænkning og kreative indspark, der bredte kampagnen ud til nye målgrupper. Faktisk steg engagementet i Skriv for Liv i 2020.

Du kan læse status på sagerne fra 2020, her:

Mohamed Baker, Egypten

Fængslet for at forsvare udsatte mennesker

Janna Jihad, Palæstina

Chikaneres fordi hun afslører vold mod sin landsby

Sphere NGO, Ukraine

Trues og chikaneres for at være en LGBTI+ organisation

Zhang Zhan, Kina

Fængslet for at skrive artikler om Covid-19

Ciham Ali, Eritrea

Fængslet som 15-årig og ikke set siden