Janna Jihad

Janna Jihad vil bare gerne have en normal barndom.

Som ethvert andet barn vil jeg gerne kunne spille fodbold med mine venner, uden at der regner tåregas ned over os” siger hun.

Men den 15-årige Janna bor på den israelsk besatte Vestbred. Og hendes liv er præget af systematisk diskrimination og alt andet end normalt.

Da Janna var syv år, dræbte det israelske militær hendes onkel. Jana brugte sin mors telefon til at dokumentere og afsløre den racistiske brutalitet, som hendes landsby blev udsat for af de israelske styrker. Som 13-årig blev Janna anerkendt som en af ​​de yngste journalister i verden. Hun dokumenterer den israelske hærs undertrykkende behandling af palæstinensere, der ofte har dødelig udgang.

Overgrebene indbefatter ransagninger om natten, nedrivning af hjem og skoler og angreb på de lokalsamfund, der kræver deres rettigheder. Særligt palæstinensiske børn er udsatte. Mange er blevet dræbt og såret af israelske styrker. Selvom Israel har forpligtet sig til at overholde Børnekonventionen, er denne beskyttelse ikke udvidet til også at gælde de palæstinensiske børn på Vestbredden. Kun alle israelske børn er beskyttet – også dem, der bor i ulovlige bosættelser nær Janna.

I dag har Jannas modige journalistik gjort hende til centrum for chikane og dødstrusler. Men hun giver ikke op:

Jeg vil vide, hvad frihed betyder i mit hjemland, hvad retfærdighed og fred og lighed betyder, uden at blive udsat for systematisk racisme” siger hun.

Kræv at Israel beskytter Janna Jihad mod diskrimination og vold.