24. maj 2018  

Folk, der søger asyl i Australien, bliver ikke beskyttet, men straffet. Det kan du være med til at sætte en stopper for nu.

Joinul forlod Bangladesh, fordi han ikke følte sig sikker i sit land. Han rejste til Australien for at finde beskyttelse, men i stedet har han de sidste fem år siddet fanget på Manus Island i Papua Ny Guinea.

Han udsættes for vold og trusler fra lokalbefolkningen, og han aner ikke om han nogensinde vil kunne forlade øen.

“Det er et meget farligt sted. Jeg har ingen steder at gå hen,” siger Joinul.

Joinul er bare en ud af tusinder af mennesker, der i øjeblikket lever med konsekvenserne af Australiens grusomme asylsystem, der er designet til at straffe asylansøgere, der spontant flygter til Australien. De, der har forsøgt at nå Australien med båd (hvoraf nogle er børn), stoppes inden de når i land og sendes til Manus Island eller øriget Nauru, hvor de risikerer at sidde fast i årevis.

På Manus Island bliver flygtningene og migranter nægtet adgang til ordentlig uddannelse og sundhedspleje. Mange lider af depression, angst eller PTSD, og ​​flere har begået selvmord eller gjort skade på sig selv.

Australiens strategi er bevidst menneskerettighedskrænkende, og det er nødt til at stoppe nu. Myndighederne bør sætte en stopper for denne inhumane politik, og regeringen skal sikre, at de flygtninge og migranter, der er isoleret på Manus Island, får beskyttelse omgående.

Hjælp med at stoppe Australiens umenneskelige system, der straffer helt almindelige mennesker, som forsøger at finde beskyttelse. Skriv under og kræv, at den australske regering:

  • Straks overfører alle asylansøgere fanget på Manus Island og Nauru til Australien eller et andet land, hvor der er sikkert
  • Sørger for tilstrækkelig lægehjælp til alle asylansøgere, særligt de, der lider af traumer
  • Opfordrer Papua Ny Guineas myndigheder til at åbne en uafhængig undersøgelse af de flygtninge og migranter, der har mistet livet, på Manus Island

Flygtninge og andre sårbare mennesker, der er fanget på grund af Australiens flygtningepolitik, bør ikke straffes, de bør beskyttes. Kræv en ende på disse udliciterede asylcentre med det samme.