1.338 results

Mens verdens øjne er rettet mod Rafah: Israel skal garantere civiles sikkerhed

Israel bad flere end 100.000 palæstinensere om at forlade byen Rafah i det sydlige Gaza. Og blot et døgn efter rykkede israelske kampvogne ind i den østlige del af byen. Amnesty International opfordrer nu Israel til at sikre de civiles sikkerhed.


Amnesty fylder 60 år: Tre gange, hvor Amnesty Danmark satte sit aftryk på historien

For 60 år siden oprettede en gruppe brevskrivende frivillige Amnesty Internationals danske afdeling. Siden har Amnesty vokset sig stor i Danmark og har medvirket til både løsladelser af uretfærdigt fængslede verden over og ny lovgivning herhjemme.


Israelske bosættere udøver vold på Vestbredden: ”Det er en udslettelse af mennesker, træer og sten og alt, hvad der er palæstinensisk”

Ifølge en lokal palæstinensisk borgmester ser det israelske militær til, mens bosættere sætter ild til palæstinensisk ejendom på den besatte Vestbred. I løbet af fire dage i april blev mindst seks palæstinensere dræbt i to landsbyer.


Ti år efter bortførelserne af Boko Haram: Kvinderne fra Chibok fortæller deres historier

For ti år siden blev 276 piger bortført fra en skole i den nigerianske by Chibok af terrorgruppen Boko Haram. Nogle af pigerne formåede selv at flygte fra deres bortførere, mens andre blev løsladt efter omfattende kampagnearbejde fra forskellige organisationer – herunder Amnesty International. 82 holdes stadig fanget, og flere end 1.400 børn er blevet […]


Amnesty International slår alarm i årsrapport: Magtfulde regeringer kaster menneskeheden ind i en æra blottet for international ret

Verden over ser vi de skræmmende konsekvenser af eskalerende konflikter samt det noget nær totale sammenbrud af international lov. Sådan lyder det i Amnestys årsrapport, der med fokus på 155 lande gør status på den globale udvikling for menneskerettighederne.


Syv skarpe om våbenretssag mod staten

7 skarpe spørgsmål og svar om retssagen, som Amnesty International Danmark har anlagt sammen med andre organisationer mod den danske stat.


Syrien: Massedødsfald, tortur og umenneskelige forhold i fangelejre

Mere end fem år efter Islamisk Stats nederlag bliver flere end 56.000 mænd, kvinder og børn stadig tilbageholdt i det nordøstlige Syrien. En ny rapport fra Amnesty International dokumenterer, at de bliver udsat for systemisk tortur og inhumane forhold, som dræber hundredvis af mennesker. 30.000 af de tilbageholdte på ubestemt tid er børn.


Iran: Dødsstraf bruges som våben mod oprør

Alene i år er mindst 95 mennesker blevet henrettet i Iran. Dermed fortsætter myndighederne den alarmerende tendens fra sidste år. Et år, der slog rekord for dødsstraf med 853 henrettelser, viser Amnesty Internationals seneste rapport. Tallet menes dog at være langt højere.


Stævning af staten for brud på regler for våbeneksport er indsendt

I dag har Amnesty International Danmark, Oxfam Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og den palæstinensiske menneskerettighedsorganisation Al Haq indgivet stævningen af Udenrigsministeriet og Rigspolitiet, for ikke at overholde Danmarks forpligtelser ved at tillade våbeneksport til Israel.


I 10 år har Rusland forsøgt at undertrykke ukrainsk identitet i Krim

Siden besættelsen af Krim for 10 år siden har Rusland forsøgt at ændre befolkningssammensætningen og undertrykt ukrainere og krim-tartarer.


Lækket saudisk straffelov udstiller kronprinsens hule løfter om reformer

Dødsstraf, abortforbud og ingen ytringsfrihed. Saudi-Arabiens første straffelov er på trapperne og Amnesty har gennemgået et lækket udkast, der afslører alvorlige brud på menneskerettighederne.


Abort-aktivister og sundhedspersonale:”Vi er konstant i højeste alarmberedskab”

I 22 lande verden over er abort forbudt, og mange steder lever aktivister og sundhedspersonale, der forsvarer retten til abort, livet farligt.