1.257 results

Syv ud af 10 danskere udøver selvcensur online

Hadtale får 70 procent af danskerne til at afholde sig fra at ytre sig online. Det viser en ny meningsmåling, som Amnesty International Danmark står bag. Vi står med et demokratisk problem, som har konsekvenser for ytringsfriheden, mener Amnesty.


Aktivisterne fra Den Himmelske Freds Plads

Nyhed: Mange blev dræbt. Andre blev fængslet. Nogle nåede at flygte ud af Kina. Mød to af de mest fremtrædende aktivister fra protesterne på Den Himmelske Freds Plads, som for 31 år siden sluttede blodigt, da styret i Kina satte militæret ind mod de fredelige demonstranter.  


Talibans krig mod kvinder bør efterforskes som en forbrydelse mod menneskeheden

Overgrebene mod kvinder og piger i Afghanistan er under Taliban-styret så alvorlige, omfangsrige og systematiske, at den kønsbaserede forfølgelse samlet set udgør en forbrydelse mod menneskeheden, vurderer Amnesty International og International Commission of Jurists i ny rapport.


Danmarks ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi må ikke gå på kompromis med menneskerettighederne

Amnesty fulgte med, da udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi på Københavns Universitet.


Amnesty International byder ekstern evaluering af Ukraine-analyse velkommen og vil lære af sine fejl

Uafhængige eksterne undersøgelser bestilt af Amnestys internationale bestyrelse konkluderer, at Amnesty begik flere fejl, da organisationen i august 2022 udsendte en pressemeddelelse, som kritiserede Ukraines militær for at have sat civile i unødig fare. 


Overblik: Sådan bruger verdens værste statsbødler dødsstraffen

I toppen af Amnesty Internationals årlige rapport om dødsstraf og henrettelser finder man Kina, Iran og Saudi-Arabien, der tilsammen bærer ansvaret for langt størstedelen af henrettelser udført af stater verden over i kalenderåret 2022. Her giver vi et overblik over brugen af dødsstraf i de tre lande.


Henrettelser i Iran eksploderede i 2022

De seneste fem år har dødsstrafsstatistikken bevæget sig stødt nedad verden over. Færre henrettelser og flere og flere lande, der afskaffer dødsstraffen. Men i år er kurven vendt, og det skyldes særligt udviklingen i Iran, hvor antallet af henrettelser steg markant i 2022. Det viser Amnestys årlige dødsstrafstatistik.


Overblik: Iranske skolepiger udsættes for giftangreb

Siden november er iranske piger på mere end 100 skoler blevet angrebet med giftgas. Det er fortsat uvist, hvem der stod bag angrebene, men her er, hvad Amnesty allerede ved.   


Amnesty International beklager fejl i analyse fra Ukraine

Et panel af uafhængige juridiske eksperter vurderer, at Amnesty International er gået for langt i sin konklusion om, at ukrainsk militær ikke har gjort nok for at beskytte civile.


Danmark må ikke bidrage til krigsforbrydelser i jagten på nye eksporteventyr

Ophævelse af eksportforbud til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater kan ende med, at dansk våbeneksport understøtter massive menneskerettighedskrænkelser.


“Jeg beder kun om, at vi kan få det tilbage, som er vores”

33-årige Elio Rojas er medlem af Tekoha Sauce-folket i Paraguay, der i 1982 blev tvangsforflyttet af staten for at give plads til en enorm dæmning. Nu kæmper han – med hjælp fra Amnesty – for retten til at vende hjem til forfædrenes landområder.


”Jeg var ked af det, men jeg fortryder ingenting”

Færøske Aimi Helbo var lige flyttet til Danmark for at studere og komme sig over bruddet efter et langvarigt forhold. Hun havde fået en lejlighed og var begyndt at nyde studielivet. At blive mor var slet ikke en mulighed, tænkte hun, da hun en dag stod med en positiv graviditetstest i hånden.