1.276 results

Amnesty mener: Lovforslag om forbud mod koranafbrændinger bør skrottes

Regeringens lovforslag, der har til hensigt at stoppe koranafbrændinger, er en upræcis indskrænkelse af ytringsfriheden. Forslaget risikerer at kriminalisere ytringer om tro og religion, der både er nødvendige og ønskelige i et demokratisk samfund.


Biblioteker inviterer til aften om den iranske Kvinde, Liv, Frihed-bevægelse

Amnesty International Danmark inviterer i samarbejde med biblioteker over hele landet til en aften med fokus på den lange seje kamp for kvinders rettigheder i Iran, som sidste år eksploderede efter den unge kvinde Jina Masha Amini døde i det iranske moralpolitis varetægt.


Et halvt år fyldt med sejre for menneskerettighederne

Fra løsladelsen af politiske fanger i lande som Iran og Angola til en lille østats kamp for at overleve klimakrisen. Vi har samlet en række sejre fra hele verden, hvor vi i Amnesty International sammen med vores mange aktivister har arbejdet, kæmpet og været med at redde liv, ændre lovgivninger og beskytte menneskerettighederne i de […]


Overblik: Sådan har det iranske præstestyre forsøgt at kvæle Kvinde Liv Frihed-bevægelsen

På årsdagen for Jina Masha Aminis død og begyndelsen på den iranske Kvinde Liv Frihed-bevægelsen gør Amnesty International status og peger på fem måder, hvorpå det iranske regime har forsøgt at undertrykke kravet om basale frihedsrettigheder i landet.  


Amnesty: Ukrainske skolebørn indoktrineres med tvang af russiske myndigheder

De ældste skolebørn i Rusland og i de russiske besatte områder af Ukraine bliver med en ny undervisningsbog i faget historie udsat for dybt skadelig russisk indoktrinering, advarer Amnesty International.


Amnesty mener: Koranafbrændinger viser problem med intolerance rettet mod religiøse minoriteter. Lovindgreb må være mindst indgribende og følge international ret.

Ytringsfriheden bør have meget vide rammer og give mulighed for kritik af religiøse overhoveder, magthavere og doktriner, mener Amnesty International, som ser frem til at analysere regeringens lovforslag og indgive høringssvar.  


”Jeg begyndte at tænke, om der virkelig var folk, der ville slå os ihjel”

Kim André modtog i foråret 2023 voldsomme hadbeskeder og dødstrusler, fordi han sammen med sin kollega skulle optræde med et dragshow for børn på Frederiksberg Bibliotek. De valgte at gennemføre showet, men oplevelserne sidder stadig dybt i ham.


Dødsdømte iranske fanger får nu hjælp af danske folketingsmedlemmer

Ved at blive ”politisk sponsor” har en række fremtrædende danske politikere det seneste år valgt at støtte iranske politiske fanger, som har modtaget dødsdomme eller er fængslet efter at have deltaget i protesterne mod det iranske regime. 15 danske politikere sponserer en fængslet iraner eller har været sponsor for en i dag løsladt fange.


Efter drabet på deres børn: Iranske familier forfølges af myndighederne

Iranske myndigheder chikanerer og udsætter de familier, hvis familiemedlemmer er blevet dræbt af sikkerhedsstyrker i protesterne, for en lang række menneskerettighedskrænkelser. Det viser ny research fra Amnesty International, der op til årsdagen for drabet på Mahsa Zhina Amini kræver, at Iran lader efterladte sørge og søge retfærdighed for deres tab.


Rusland: Mere end 20.000 borgere straffet for kritik af krigen i Ukraine

Undertrykkelsen af anti-krigs-bevægelsen kører for fuldt tryk i Rusland, viser ny undersøgelse fra Amnesty International.


Væbnede styrker begår omfattende krigsforbrydelser mod civile i Sudan

Tusindvis af civile er blevet dræbt og såret, siden kampe brød ud mellem Sudans hær og den paramilitære styrke RSF. Kvinder og piger helt ned til 12 år bliver udsat for voldtægt, dokumenterer Amnesty International i en ny rapport.


”Jeg følte ikke, at systemet havde min ryg”

Aktivist og politisk influent, Samanta Stojkovic, forsøgte i årevis at ignorere de truende og hadefulde beskeder, hun modtog, når hun ytrede sig om politiske emner på sine kanaler. En trussel om voldtægt ændrede hendes syn på beskederne.