1094 resultater

Mumitrolde for menneskerettigheder

Afskyen overfor ufrihed var en stærk drivkraft for Mumitroldenes skaber, Tove Jansson, der som ung satiretegner drev gæk med samtidens diktatorer. I et nyt samarbejde tænder Mumitroldene lys for menneskerettighederne og til støtte for Amnesty International.  


Amnesty briefer danske OL-atleter om menneskerettighedssituationen i Kina

I dag briefer den danske afdeling af Amnesty International de danske atleter, som skal hente medaljer hjem til Danmark ved De Olympiske og Paralympiske Vinterlege i Beijing i Kina. Fokus er den forværrede menneskerettighedssituation i landet.


Guantánamos skammelige jubilæum

På tyveårsdagen for fængslets åbning gentager Amnesty kravet om at lukke Guantánamo – og inviterer enhver med interesse i menneskerettighederne til at opdatere sin viden om det amerikanske fængsel.


5 ting du bør vide om Kina og Vinter-OL

Kina har som vært for Vinter-OL 2022 underskrevet det olympiske charter og dermed forpligtet sig til at respektere ytringsfrihed. Virkeligheden er dog en helt anden. Her er fem måder, hvorpå Kina sætter ytringsfriheden under massivt pres.


Ny lovændring vil beskytte LGBTI+-personer mod diskrimination

LGBTI+-personer kan se frem til en bedre retssikkerhed i Danmark. Over julen har Folketinget nemlig vedtaget en lovændring, der gør køn og seksualitet til et muligt motiv for en hadforbrydelse. Tak til alle, der har kæmpet for at få loven ændret.


”Pigerne har hele livet lært, at hvide menneskers kultur er overlegen. Nu tager de deres identitet tilbage”

Unge kvinder, der tilhører det oprindelige kukama-folk i Amazonas i Peru, kæmper mod racisme, manglende skolegang og et mandsdomineret samfund. Men for at kræve sine rettigheder skal man kende og forstå sin egen identitet, siger Lorena Levantémonos fra Amnesty Peru.


Regeringen bør indstille sit syriske hjemsendelseseksperiment

Udlændingestyrelsens seneste rapport om Syrien er behæftet med fejl og mangler. Det kan føre til katastrofale konsekvenser, skriver Amnestys generalsekretær Vibe Klarup i denne kronik.


Kæmpe tilslutning til Amnesty aktion mod FIFA

Over 200.000 mennesker fra hele verden har skrevet under på Amnestys krav til Fifa om, at der skal lægges pres på Qatar forud for næste års VM-slutrunde. Blandt underskriverne er 24 fodboldklubber fra de to bedste rækker i Danmark.


Amnesty afdækker krigsforbrydelser op til Afghanistans regerings kollaps

ikkerhedsstyrker ansvarlige for angreb med voldsomme konsekvenser for de civile. Det afdækker Amnesty International i en ny rapport.


95.055 mennesker i fælles opråb til Mattias Tesfaye: Stop inddragelsen af syriske opholdstilladelser

På FN’s Menneskerettighedsdag den 10. december overrækker Amnesty International Danmark tusindvis af underskrifter fra hele verden til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Det sker i protest mod regeringens politik om at inddrage herboende syreres opholdstilladelser


Azam Ahmadi

Efter Talibans overtagelse har Azam været nødt til at lukke dit advokatkontor. Hun modtager trusler og har ændret telefonnummer, adresse og deaktiveret sine konti på sociale medier.


Årets sejre for menneskerettighederne

Ved udgangen af et travlt år for menneskerettighederne kan Amnesty International se tilbage på en række sejre verden over. Her får du et nedslag i nogle af de mange fremskridt, som enhver, der engagerer sig i menneskerettighederne, kan glæde sig over.