1052 resultater

27.000 danskere til Tesfaye: Afghanere skal ikke bo på udrejsecentre

På få uger har cirka 27.000 danskere skrevet under på Amnestys krav til den danske regering om, at afviste afghanske asylansøgere har ret til at flytte ud af de nedbrydende udrejsecentre i Danmark. Underskrifterne blev afleveret den 8. september 2021 til udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye. Med Talibans magtovertagelse i Afghanistan er det meningsløst at […]


“De torturerede mig på måder, man end ikke kan forestille sig”

Amnestys dokumentation viser, at hjemvendte syriske flygtninge udsættes for fængslinger, tortur og voldtægt i efterretningstjenestens varetægt ved hjemkomsten til Syrien. Læs nogle af de voldsomme beretninger, som researcher Marie Forestier har indsamlet, her.


Hjemvendte syriske flygtninge tortureres, voldtages og forsvinder i sikkerhedsstyrkers varetægt

Danmark har erklæret Damaskus og omegn for sikkert nok til at syriske flygtninge kan vende tilbage. Men i en ny rapport dokumenterer Amnesty, hvordan den syriske efterretningstjeneste udsætter hjemvendte syriske flygtninge for tortur, voldtægter og kidnapninger. De nye fund bør få den danske regering til øjeblikkeligt at indstille tilbagekaldelsen af syreres opholdstilladelser, lyder det fra Amnesty.


Mohamad frygter for sin mors liv, hvis hun skal tilbage til Syrien

18-årige Mohamad kæmper for, at hans mor og søstre ikke skal sendes tilbage til Syrien. De har ikke fået deres opholdstilladelse forlænget, fordi Danmark mener, at det er sikkert for dem at vende tilbage til Damaskus og omegn. Nu afventer de svaret fra deres ankesag ved Flygtningenævnet. ”Min mor risikerer at miste livet, at blive […]


Afghanerne skal løftes ud af de danske udrejsecentre

Med Talibans magtovertagelse i Afghanistan er det meningsløst at kræve, at de afviste afghanske asylansøgere fortsat skal bo under nedbrydende forhold på udrejsecentre designet til få dem til forlade Danmark, hvor frygten for at blive udsendt hænger over deres hoveder.


Astralis og Amnesty International Danmark vil skabe en tryg gaming-kultur

Den danske esportsgigant Astralis og Amnesty International Danmark infgår samarbejde for at bekæmpe online-had og krænkende adfærd og for at bakke op om en positiv, inkluderende gaming-kultur.


Qatar svigter døde arbejderes familier

De seneste 10 år har Qatars myndigheder undladt at undersøge, hvorfor tusindvis af migrantarbejdere, primært i alderen 30-40 år, er døde pludseligt. Dermed undgår Qatar at udbetale erstatning til de pårørende. Amnesty har gennemgået dødsattester og talt med pårørende og sender i en ny rapport en klar opfordring til Qatars myndigheder om ikke at løbe fra ansvaret.


Demonstration for flygtninges rettigheder: Syrien er ikke sikker!

Tirsdag den 31. august protesterer danskere landet over imod regeringens planer om at sende syriske flygtninge tilbage til Damaskus og omegn. Området holdes i et brutalt jerngreb af Assad-regimet – det selvsamme regime, der fordrev flygtningene i første omgang.


Taliban står bag tortur og henrettelser i brutal massakre

Taliban-krigere henrettede i sidste måned ni mænd fra Hazara-mindretallet i Afghanistan. Amnestys researchere afslører nu de grusomme detaljer om tortur og drab og opfordrer FN’s Sikkerhedsråd til at tage affære.  


Flygtningeekspert bliver ny chef i Amnesty

Amnesty International Danmark har ansat Martin Lemberg-Pedersen som ny chef for politik og samfund. Med ansættelsen har Amnesty sikret sig en stærk viden og kapacitet inden for et af organisationens kerneområder.


Amnesty: Samtykkeloven har styrket voldtægtsofres tillid til retssystemet

Tal fra Rigspolitiet indhentet af Radio4 viser en betydelig stigning i antallet af både voldtægtsanmeldelser og sigtelser i Danmark, siden den nye voldægtslov baseret på samtykke trådte i kraft. Det viser, at flere kvinder i dag tør anmelde voldtægter, og at retssikkerheden for voldtægtsofre er styrket som følge af den nye lovgivning, mener Amnesty Danmark.


Etiopien: Regeringsstyrker og militser voldtager og bortfører kvinder og piger

Hundredvis af kvinder og piger i den konfliktramte region Tigray er blevet udsat for voldtægt og seksuel vold, afdækker Amnesty International i en ny rapport. Bag forbrydelserne står blandt andet regeringsstyrker fra Etiopien og Eritrea.