1.349 results

Regeringen går imod EU’s lovgivning, når våbendele stadig risikerer at blive brugt mod civile i Gaza

Danske våbendele vil stadig blive sendt via USA til Israel, hvor de havner i F-35-kampfly. Kampfly, der bruges mod civile i Gaza. Amnesty mener, at regeringen fejltolker internationale forpligtelser og folkeretten.


Palæstinenser i Danmark: ”Jeg tænker på familien alle døgnets 24 timer”

Historien gentager sig på tragisk vis i Gaza netop nu, hvor tusindvis af civile palæstinensere bliver dræbt eller fordrevet under Israels krig mod Hamas. Sådan lyder budskabet fra en herboende palæstinenser, som har været med næsten siden staten Israels oprettelse.


De studerendes sejr 

Efter i tre uger at have boet i teltlejr på campus i solidaritet med Palæstina, har de studerende vundet en overbevisende sejr. Københavns Universitet dropper fremover alle investeringer i firmaer med aktiviteter på Vestbredden. Mød Alexandra, Tarek og Zahra, der sammen med studerende fra hele verden kæmper en fælles kamp for retfærdighed. 


”Det mest ekstreme, jeg har oplevet som researcher i krige og konflikter”

Aldrig før har Amnestys krise-researcher Donatella Rovera oplevet, at så mange civile er blevet slået ihjel på så kort tid. Aldrig før er en befolknings territorium blevet så massivt ødelagt. Og alt dette sker mod en befolkning, hvor der er meget lidt modstandskraft tilbage efter årtiers blokade af varer og restriktioner på mennesker bevægelighed.


Folkemødet 2024: Her kan du møde Amnesty International

Igen i år er vi med til en række spændende debatter på Folkemødet på Bornholm. Her kan du se, hvor og hvornår du kan møde os, og hvad emnet er. Vi glæder os til at se dig!


”Man spørger sig selv, om ens stemme overhovedet tæller lige så meget”

Siden hun var 15 år, har Nagin Ravand kæmpet for at give minoritetsetniske piger bedre adgang til fodboldbanen. I dag står hun i spidsen for sin egen organisation, men i takt med at hendes platform er vokset, er antallet af hadefulde beskeder øget.


Rusland: Myndighederne forfølger børn for modstand mod krigen i Ukraine

Det russiske styre slår på ubarmhjertig vis ned på børn helt ned til 10 år – og deres familier – for at bruge deres ytringsfrihed til at sige fra over for Ruslands invasion af Ukraine.


Den Internationale Straffedomstol (ICC) er på de civiles side – det bør Danmark også være

Betydningen er svær at overdrive. Den Internationale Straffedomstols (ICC) anmodning om at udstede arrestordrer på Israels premierminister og forsvarsminister, samt tre ledere af Hamas, er et glimt af håb i en tid, hvor fremskridt kan være svære at få øje på.


Dødsstraf: Antallet af henrettelser er det højeste i knap et årti

Med 1.153 offentlig kendte henrettelser er antallet af henrettede i 2023 det højeste siden 2015. Antallet er 31 procent højere end i 2022 og resultat af en konstant treårig stigning. Til gengæld bliver lande, der udfører dødsstraf, stadig mere isolerede, og antallet af lande er nu det laveste nogensinde. Det viser Amnesty Internationals årlige rapport om dødsstraf.


Hadtale forpester sportsdebatten

Hadtalen i sportens verden er steget de seneste år, og det er et problem for både den enkelte, det går ud over, og for sporten generelt, advarer Amnesty. I stedet for at være det inkluderende fællesskab, sporten burde være, er der risiko for, at flere og flere vil holde sig væk.


Ny research: Børn bliver dræbt af israelske angreb, imens de leger udenfor

Tre israelske angreb slog 32 børn ihjel i Gaza i april måned, mens de legede eller sov. Amnesty har undersøgt angrebene og mener, at Den Internationale Straffedomstol bør efterforske angrebene som krigsforbrydelser. Et spil bordfodbold fik forfærdelige konsekvenser. Det er eftermiddag den 16. april, da børn og voksne er samlet på en markedsgade i flygtningelejren […]


Mens verdens øjne er rettet mod Rafah: Israel skal garantere civiles sikkerhed

Israel bad flere end 100.000 palæstinensere om at forlade byen Rafah i det sydlige Gaza. Og blot et døgn efter rykkede israelske kampvogne ind i den østlige del af byen. Amnesty International opfordrer nu Israel til at sikre de civiles sikkerhed.