1.297 results

DR-journalisterne Line Gertsen og Maiken Steen Frederiksen modtager Amnestys Mediepris 2023

I podcastserien ”En beklagelig fejl” afdækker Line Gertsen og Maiken Steen Frederiksen, hvordan sager om voldtægt og andre overgreb aldrig kommer for retten, fordi de danske myndigheder begår alvorlige fejl.


FN’s Torturkomité: Alvorlig kritik af Danmark

FN’s Torturkomité har undersøgt Danmark. Amnesty International Danmark har sammen med en række øvrige organisationer været med til at udfærdige en skyggerapport til FN’s Torturkomité.


Ny rapport: “Retten til abort er ikke et holdningsspørgsmål. Det er en rettighed, der er understøttet af flere menneskerettigheder.”

Fortalere for abort og sundhedspersonale, der står over for udbredt risici og kriminalisering for at forsvare retten til abort, skal beskyttes bedre. Personer, der forsvarer retten til abort og yder essentielle sundhedstjenester, stigmatiseres, intimideres, angribes og lider under uretfærdig retsforfølgelse. Det gør deres arbejde både vanskeligt og farligt, kan Amnesty International fortælle i en ny rapport. Rapporten “En ustoppelig bevægelse: En global opfordring til at anerkende […]


Israel/Gaza: Aftale om frigivelse af gidsler og fanger skal bane vejen for yderligere frigivelser og en varig våbenhvile

Hamas og Israel har indgået en aftale om at frigive mindst 50 israelske civile gidsler – hovedsageligt kvinder og børn – til gengæld for løsladelsen af 150 palæstinensiske fanger, mange af dem børn. Samtidig indledes en fire dage lang humanitær pause i kampene mellem israelske styrker og Hamas og andre væbnede grupper i den besatte Gazastribe. Amnesty opfordrer til, at samtlige civile gidsler løslades, og at der indgås en varig våbenhvile.


Ofre for spiralsag har krav på retfærdighed

Tusindvis af grønlandske piger og kvinder har i 1960’erne og 70’erne -  og også senere - uden samtykke fået oplagt spiraler med smerter, barnløshed og ufrivillige aborter til følge. En alvorlig plet på Danmarks menneskerettighedshistorik, mener Amnesty.


Israel/Gaza:”Mit hjerte døde med mine børn”

Som led i dets igangværende undersøgelser af brud på krigens love i Gazastriben har Amnesty International afdækket yderligere to israelske luftangreb. Angrebene dræbte 46 civile, heriblandt 20 børn. Amnesty opfordrer til, at luftangrebene bliver efterforsket som krigsforbrydelser.


Stop massefængslinger og udvisninger af flygtninge fra Afghanistan

Amnesty International mener, at Pakistans regering øjeblikkeligt skal stoppe de fortsatte fængslinger, udvisninger og den udbredte chikane af afghanske flygtninge.


Et år efter VM i fodbold: Qatars og FIFA’s passivitet skader migrantarbejdere

Qatar er stadig langt fra at yde landets mange migrantarbejdere en tilstrækkelig beskyttelse imod udnyttelse af deres arbejdskraft, konkluderer Amnesty International i ny briefing.


Amnesty mener: Højesterets afvisning af Storbritanniens planer om at flytte asylansøgning og flygtninges ophold til Rwanda er en stor sejr

Amnesty mener: Amnesty International er enig med Storbritanniens højesteret, som i en afgørelse har fastslået, at Rwanda ikke er et sikkert land at sende asylansøgere til. Afgørelsen bør føre til selvransagelse i Danmark, mener Amnesty International Danmark.


Israelsk militær står bag tortur og drastisk stigning i administrative tilbageholdelser

Israels myndigheder har markant øget deres brug af administrativ fængsling af palæstinensere på den besatte Vestbred. Ved at henvise til nødtiltag forsøger myndighederne at retfærdiggøre inhuman og nedværdigende behandling af fanger, og klager om tortur og død i fængslerne efterforskes ikke.


Israel og Gaza: Hamas og andre væbnede grupper skal løslade civile gidsler og behandle tilfangetagne humant

Amnesty International opfordrer igen til, at alle civile gidsler – nogle af dem børn – bliver løsladt øjeblikkeligt og uden videre betingelser. Gidslerne blev bortført af Hamas den 7. oktober og har været i fangenskab i Gazastriben i over en måned nu.


Israel og Gaza: Sociale medier diskriminerer og øger had og vold

Sociale medier og brug af kunstig intelligens er med til at puste til had og opfordringer til vold. Samtidig sker der en høj grad af diskrimination på nogle af verdens største sociale-medie-platforme, viser dokumentation fra Amnesty International.