1039 resultater

Antallet af henrettelser stiger i Saudi-Arabien efter G20-pause

Da Saudi-Arabien sidste år lå inde med formandskabet for G20 faldt antallet af registrerede henrettelser med 85 procent. Umiddelbart efter formandskabet sluttede, blev henrettelserne genoptaget. Et tydeligt PR-stunt, der underminerer alle løfter om reformer, lyder det fra Amnesty International i ny rapport.


Menneskerettighedsdomstolen: Syrisk flygtning vinder retssag mod Danmark om familiesammenføring

Ved at udskyde retten til at søge familiesammenføring med tre år har Danmark krænket menneskerettighederne for en syrisk mand, lyder det i en ny afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Dommen bør få Danmark til at sadle om, lyder det fra Amnesty Danmark, som siden 2015 har kritiseret 3-års-reglen for at være et brud på menneskerettighederne.


Nye undersøgelser afslører krænkelser fra overvågningsfirmas spyware

En ny onlineplatform med Edward Snowden som fortæller og Brian Eno som lyddesigner kortlægger for første gang den globale spredning af den berygtede spyware Pegasus, som er produceret af overvågningsfirmaet NSO Group.


Ny Amnesty-kanal til dine øregange

Vil du gerne høre de bedste historier om menneskerettighederne og om Amnestys arbejde uden at spilde din sommerferie foran en skærm eller slæbe Amnestys medlemsblade med dig rundt? Løsningen findes nu her eller på din foretrukne podcast-afspiller såsom Apple Podcast, Spotify og lignende.  Er du nysgerrig på, hvordan en kopi-trøje fra fodboldklubben Liverpool hjalp Amnesty […]


Nyt samarbejde om undervisning i menneskerettigheder

Når skolerne slår dørene op til et nyt skoleår i starten af august, åbner UNICEF Danmark og Amnesty samtidig op for et helt nyt samarbejde om UNICEFs Rettighedsskoler og Amnestys undervisningstilbud Justice Warriors. Merværdi for skolerne Fra det nye skoleår vil alle lærerne i de ældste klasser på UNICEF Danmarks 50 danske Rettighedsskoler få mulighed […]


”Jeg ved ikke, om jeg nogensinde får mine børn at se igen”

Mihriban Kader var tvunget til at forlade sit hjem og sine børn i Xinjiang-provinsen i Kina for fire år siden. I dag sidder børnene på et børnehjem for forældreløse, og Mihriban og hendes mand anses som forrædere mod staten.


Fem ting du bør vide om Aserbajdsjan

Det danske fodboldlandshold spiller lørdag EM-kvartfinale mod Tjekkiet i Baku i Aserbajdsjan, hvor det autoritære styre med præsident Ilham Aliyev i spidsen bruger store sports- og underholdningsbegivenheder til at dække over grove menneskerettighedskrænkelser. Her er fem ting, du bør vide om landet.


Hongkongs nationale sikkerhedslov har skabt en menneskerettighedskrise

Et år er gået siden Hongkongs nationale sikkerhedslov trådte i kraft. Konsekvensen har været katastrofal for Hongkongs borgere; skridt for skridt er Hongkong ved at ligne det kinesiske fastland, når det gælder forfølgelse og kriminalisering af kritik og politisk opposition.


Israelsk politi udsætter palæstinensere for overdreven vold, diskrimination og tortur

Palæstinensere mødes med overdreven brug af magt, massearrestationer og tortur begået af israelsk politi. Det viser Amnestys nyeste research.


Grækenland tvinger med vold asylansøgere og migranter ud af landet

Græske grænsevagter tilbageholder og tvinger med vold asylansøgere og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. I velkoordinerede og udbredte operationer tilsidesætter myndighederne fuldstændigt de berørtes basale rettigheder, lyder kritikken fra Amnesty International, som over fem måneder har undersøgt de græske såkaldte ”pushbacks”.


God nyhed: Germain Rukuki er blevet løsladt

Germain Rukukis fængselsstraf er nedsat fra hele 32 år til et enkelt år og en bøde. Nu kan han endelig møde sin yngste søn, som blev født et par uger efter, han blev fængslet. Det er med stor glæde, at Amnesty International kan annoncere, at den burundiske menneskerettighedsforkæmper, Germain Rukukis, fængselsstraf er blevet reduceret fra […]


Omstridt lov vakler i Spanien

Over 70 musikere, kunstnere og bloggere er i Spanien dømt for sange om kongen og tweets om terrorgrupper. Et angreb på ytringsfriheden siger Amnesty International i Spanien – og nu ser det ud til, at regeringen vil ændre lovene.