51 procent af eleverne i 8.-10. klasse kender ikke FN’s Menneskerettighedserklæring, og de kan heller ikke nævne én eneste af de 30 rettigheder. Det viser en undersøgelse, vi lavede for nogle år siden, blandt elever i den danske grundskole.

Andre undersøgelser, blandt andet fra UNICEF og Institut for Menneskerettigheder, viser samme tendens: 46 procent af 1.356 skoleelever i alderen 12-16 år påpeger, at de ikke har nogen viden om FN’s Børnekonvention. 

Det vil vi gerne lave om på, og derfor har vi blandt andet udviklet undervisningsmaterialer for børn og unge. Her bliver menneskerettighederne gjort konkrete og forståelige.

Undervis i menneskerettighederne

Vi kan inspirere dig til at arbejde med menneskerettighederne med din klasse. Vi stiller undervisningsmaterialer til rådighed, som du kan downloade gratis på dette site. Du kan også kontakte os, hvis du ønsker, at en af vores oplægsholdere skal komme ud til din klasse. 

Vi ved, at du som lærer har en travl hverdag, og derfor har vi tilrettelagt vores materialer, så du nemt kan integrere menneskerettighederne i din undervisning. Meget af vores materiale er udviklet så det passer med de forenklede Fælles Mål. 

Materialerne kan bruges i undervisningen i samfundsfag, historie, dansk, engelsk, geografi og kristendom. Undervisningsmaterialerne er primært udarbejdet til grundskolen (1.-10. klasse). Men nogle af øvelserne vil også kunne bruges på ungdomsuddannelserne, herunder især gymnasierne. 

Læs mere om vores aktuelle aktiviteter på denne side.

Skoleservice

Er du skoleelev og brænder inde med spørgsmål om menneskerettigheder?

Rettigheder under pres

Undervisningsforløb om menneskerettigheder i Østeuropa til erhvervsskoler og udskoling.

Undervisningsforløbene indeholder en lærervejledning, et digitalt dilemmaspil, en alternativ CS:GO bane, interviews med unge menneskerettighedsforkæmpere og muligheden for at booke oplæg fra en menneskerettighedsforkæmper.

Find materialer

Gå på opdagelse i vores undervisningsmaterialer til indskoling, mellemtrin og udskolingsniveau.

Bestil oplæg

Du kan bestille et gratis oplæg. Du betaler blot transportudgifterne.