29. august 2018  
Fotograf og aktivist Shahidul Alam blev interviewet på den arabiske tv-station Al-Jazeera, og kritiserede regeringen i Bangladesh for deres voldelige håndtering af en række studenterdemonstrationer. Nu risikerer han 14 års fængsel for sine udtalelser.

Opdatering

God nyhed, 30. november 2018: Shahidul Alam blev løsladt den 20. november mod kaution. Han havde tilbragt mere end 100 dage bag tremmer. Læs, hvad der skete her

Unge studerende gik på gaden i protest i starten af august 2018, fordi de drømte om sikrere veje i Bangladesh. Der havde netop været en tragisk busulykke, hvor to studenter blev dræbt og 13 sårede, imens de ventede ved et busstoppested. De studerende krævede forandring.

Midt i menneskemængden stod Shahidul. Han fotograferede begivenhederne og live-streamede via Facebook de unges protest. Men pludselig blev de studerende mødt med vold fra civilklædte mennesker, der angreb dem med macheter og jernrør, og fra politiet, der anvendte tåregas og gummikugler. Over 200 studerende og fem journalister, der dækkede protesterne, blev såret.

Shahidul fortalte om sine oplevelser i tv, og kort tid efter blev han hentet af civilklædte betjente i sin lejlighed i Dhaka.

Amnesty frygter for Shahiduls sikkerhed. Da han var i retten, var han såret og havde svært ved at gå. Han er kommet i behandling på hospitalet, men er stadig varetægtsfængslet.

Politiet i Bangladesh er berygtet for deres dårlige behandling af indsatte – tortur og endda dødsfald sker jævnligt. Derfor er det vigtigt, vi handler hurtigt, og presser myndighederne til at løslade Shahidul.

Shahiduls fotografiske arbejde har vundet omfattende global anerkendelse. Udover hans arbejde som fotograf er han også professor på universitetet.

Lad os sammen vise myndighederne i Bangladesh, at verden holder øje med dem. Med din underskrift kan vi opfordre dem til omgående og betingelsesløst at løslade Shahidul.