9. januar 2019  

Ups! Der er vist sket en fejl. Det tyder på, at Googles planer om at gennemføre den censurerede søgemaskine Dragonfly i Kina nu ”er sat på pause”. Men de må vist have sagt forkert – for de skal da stoppe alle planer om censur helt.

Under kodenavnet projekt Dragonfly har Google igennem længere tid arbejdet på at relancere deres søgemaskine i Kina – selvom det betyder, at de må samarbejde med den kinesiske regering og følge deres undertrykkende internetcensur- og overvågningsregler.

Det vil få konsekvenser for kineserne, som ikke vil kunne bruge sider som Wikipedia og Facebook og tilgå indhold, hvor søgeord som for eksempel ’menneskerettigheder’ bliver brugt.

Den kinesiske regering vil endda være i stand til at overvåge brugere af Google – en regering, der konsekvent sender folk i fængsel for at dele deres politiske overbevisning på nettet.

Vi er snart i mål

Efter massive protester fra journalister, menneskerettighedsorganisationer og Googles egne medarbejdere valgte Google i december 2018 at sætte projekt Dragonfly på pause. Det er et stort skridt i den rigtige retning! Men Google har ikke forpligtet sig i offentligheden til at droppe projektet helt.

Det betyder, at de kan sætte planerne i gang igen når som helst – og vi risikerer endda, at det bliver holdt skjult for offentligheden, indtil det er for sent.

Skriv under på aktionen og stop Googles planer om at lancere en censureret søgemaskine i Kina.

Vi kræver, at Googles direktør Sundar Pichai:

  • Forpligter sig offentligt til at standse projekt Dragonfly og ikke relancerer en søgemaskine i Kina på bekostning af menneskerettighederne.
  • Garanterer beskyttelse af whistleblowers og andre ansatte i Google, der siger fra.

Vi er så tæt på at forhindre Google i at relancere den censurerede søgemaskine i Kina. Underskriftindsamlingen kan være det sidste lod på vægtskålen, som gør, at deres direktør forpligter sig til at droppe projektet helt. Skriv under nu.