13. september 2018  

Et kristent ægtepar i Iran er idømt 10 års fængsel udelukkende på grund af deres tro. Amnesty International opfordrer de iranske myndigheder til at suspendere dommen og stoppe forfølgelsen af kristne. Vi har brug for din underskrift for at lægge pres på Iran.

Forestil dig, at du sidder sammen med din familie omkring bordet og spiser middag juleaften. Pludselig lyder der et brag fra entréen, og sikkerhedsstyrker brager ind for at ransage dit hjem. Du og to andre rundt om bordet bliver arresteret. Det eneste, I har gjort, er at fejre en kristen højtid.

At udøve sin kristne tro i Iran kan straffes hårdt. Så det var faktisk præcis, hvad der skete for den iranske præst Victor Bet-Tamraz og hans kone Shamiram Issavi i julen 2014 i deres hjem i Tehran. Victor blev fængslet, sammen med to andre, uden mulighed for at komme i kontakt med sin advokat eller sin familie. Han blev løsladt mod kaution flere måneder senere.

I 2017 kom Victor for retten igen og blev idømt ti års fængsel, og Shamiram blev anklaget for forbrydelser, der relaterede sig til hendes kristne tro. I 2018 blev hun også idømt ti års fængsel for næsten den samme anklage som Victor.

Myndighederne retfærdiggør dommene ved at karakterisere fredelige aktiviteter som at holde en privat julekomsammen, organisere kirkemøder i hjemmet og at rejse for at deltage i kristne seminarer som ”illegale kirkeaktiviteter”, der ”truer den nationale sikkerhed i Iran”.

Lige nu er de begge løsladt mod kaution, men venter på den endelige afgørelse i sagen.

Sådan lyder kravet til Iran

Når du skriver under, er du sammen med tusindvis af andre med til at lægge pres på den iranske regering. I fællesskab kan vi opfordre dem til at:

  • Annullere dommen over Victor og Shamiram, da de udelukkende er idømt fængsel for deres fredelige ret til frit at give udtryk for deres religiøse overbevisning gennem deres kristne tro.
  • Stoppe forfølgelsen af kristne og kristne konvertitter, som i særdeleshed er forfulgt, i Iran.