Støt Amnesty som virksomhed

I en verden hvor menneskerettigheder dagligt bliver udfordret og krænket, er det afgørende, at Amnesty International står vagt overfor menneskerettighederne. Som virksomhed kan I spiller en central rolle i kampen for en mere retfærdig verden.

Vores grundlæggende rettigheder og frihed er under pres i disse år. Både globalt med store kriser og konflikter. Og i det nære. Hadtale stiger, og polariseringen mellem mennesker har også sneget sig ind herhjemme.
Men historien viser, at det betyder noget, når vi kæmper for friheden og for vores værdier. Derfor samler vi på partnere, der tør gå forrest og ikke lade apatien tage over.
 
Friheden starter med viden, vilje og handling. Den starter lige her,
Vi kan alle kan være med til at handle. Vil I med på holdet?

Vibe Klarup, generalsekretær Amnesty International Danmark

Menneskerettigheder er grundlæggende for global stabilitet og fred. Når I som virksomhed støtter Amnesty, bidrager I til en bredere indsats for at fremme retfærdighed, lighed og menneskerettigheder over hele verden.

Amnesty International opnår konkrete resultater i vores arbejde for at beskytte og fremme menneskerettigheder. Ved at støtte Amnesty, kan I som virksomhed være sikre på, at jeres bidrag går til en organisation, der effektivt arbejder for at skabe reel forandring. Dette kan omfatte alt fra at bekæmpe tortur og uretfærdige fængslinger til at fremme ytringsfrihed og kvinders rettigheder.

Sådan arbejder vi

  • Vi efterforsker og afslører brud på menneskerettighederne. Vores efterforskere er dér, hvor det sker: I krigszoner, fangelejre og andre steder, hvor mennesker er udsatte. De er i kontakt med mennesker i brændpunkter, og de dokumenterer overgreb – ofte mens krig og uroligheder udspiller sig for øjnene af dem.
  • Vi informerer resten af verden og stopper overgreb. Så snart vi har dokumentation og bevis for overgreb eller diskrimination, sørger vi for, at sandheden kommer frem. Vores efterforskningsteam udarbejder rapporter, analyser og pressemeddelelser i kampen for at oplyse omverdenen.
  • Vi beskytter udsatte menneskers rettigheder. Når et menneskes liv er i fare, starter vi hasteaktioner og underskriftskampagner, der bakkes op af folk fra hele verden. Mobiliseringen lægger pres på magtudøvere, og sådan støtter vi mennesker, der er uskyldigt fængslet, risikerer dødsstraf eller har fået frataget deres rettigheder.

Skattefordele ved at støtte som virksomhed

Du kan trække din donation fra i skat. I kan således støtte en god sag og samtidig drage fordel af skattemæssige besparelser.

Spørgsmål og faktura

Ønsker I at støtte os gennem en faktura, eller har I yderligere spørgsmål, så kontakt Natashia Borg Kamarainen, projektleder for eksterne fundraising-samarbejder på mail kamarainen@amnesty.dk

Støt vores arbejde med pride armbånd

I Amnesty arbejder vi for LGBTI+-rettigheder, både i Danmark og i resten af verden.

I år har I muligheden for at støtte vores arbejde ved at købe vores flotte regnbuearmbånd til hele kontoret og på denne måde viser jeres solidaritet med LGBTI+ personer.

Vis verden hvad du tror på – det betyder mere end du tror.

Har I spørgsmål og vil vide mere?

Lyder det interessant? Kontakt mig for yderligere information:

Natashia Borg Kamarainen
Projektleder for eksterne fundraisingssamarbejder

Mail: nkamarainen@amnesty.dk

Alle har ret til et liv i frihed

Og de har ret til åbent at kunne stå ved deres seksualitet og identitet. Men i flere dele af verden kan det være livsfarligt at være LGBTI+person. I omtrent hvert tredje land er det forbudt at være homoseksuel, og her straffes homoseksualitet og såkaldt ’homoseksuel propaganda’ med alt fra bøder til fængsels- og dødsstraf.

I lande som Iran, Sudan og Saudi-Arabien er der dødsstraf for at have sex med en person af samme køn. Lande som Tjetjenien og Uganda er berygtede for deres systematiske forfølgelse af LGBTI+personer, men også i Europa er der problemer. For eksempel har Rusland og Litauen love, der forbyder information om homoseksualitet med påstanden om, at det er ”et angreb på traditionelle familieværdier”. Lovgivningerne bruges blandt andet til at forhindre LGBTI+-organisationer i at udføre oplysningsarbejde.

Hvad gør Amnesty?

Vi arbejder for at bekæmpe alle former for diskrimination af seksuelle minoriteter. Vi støtter prides overalt i Europa og lægger pres på de lokale myndigheder, så de sikrer, at deltagerne beskyttes mod overgreb. Vi arbejder også for, at transkønnede ikke bliver defineret som ‘syge’ i Danmark, og for at EU bliver bedre til at beskytte alle europæere, herunder LGBTI+-personer, mod diskrimination.

I Amnesty arbejder vi også for at afskaffe love, der gør det kriminelt at være homoseksuel, eller som udsætter homoseksuelle for diskrimination. Vi bekæmper fængsling, tortur, mishandling og tvungen ‘helbredelse’ af seksuelle minoriteter, og vi arbejder for, at regeringer aktivt bekæmper straffriheden for denne type forbrydelser. Inden for FN-systemet og andre internationale organisationer presser vi desuden på for, at seksuelle minoriteters menneskerettigheder beskyttes og fremmes effektivt.

Succeshistorie

En sejr for transkønnede

Efter pres fra Amnesty Danmark og trans-aktivister under den fælles kampagne Sygt System fjernede Sundhedsstyrelsen den 1. januar 2017 transkønnethed fra den psykiatriske diagnoseliste. Året efter gjorde WHO det samme. 

At fjerne transkønnede fra diagnoselisten var en afgørende landvinding for transkønnedes rettigheder. At være transkønnet er livsfarligt i flere dele af verden.
Læs mere her