15. november 2018  

Efter otte år på dødsgangen blev pakistanske Aasia Bibi frikendt for anklager om blasfemi. Det udløste voldelige protester i dele af befolkningen, som fik regeringen til at genoptage sagen. Kræv, at regeringen holder fast i frikendelsen, så Bibi kan forlade landet.

Opdatering

9. maj 2019: Pakistans udenrigsministerium har bekræftet, at Asia Bibi har forladt landet sikkert og er blevet genforenet med sin familie i Canada. 

29. januar 2019: Pakistans højesteret har for anden gang fastslået, at Asia Bibi skal frifindes. Nu kan hun endelig blive genforenet med sin familie og søge sikkerhed i et andet land. Læs hele nyheden her. 

54-årige Aasia Bibi er mor til fem og plejede at arbejde med at plukke bær på en mark i Pakistan. I 2010 tilbød hun en anden markarbejder et glas vand. Personen nægtede at tage imod vandet, fordi det på grund af Bibis kristne tro var ”urent”. Episoden blev brugt som argument for, at hun havde fornærmet profeten Muhammed, og hun blev dømt til døden for ’blasfemi’.

Højesteretten frikendte hende fra alle anklager den 31. oktober i år, da der ikke var beviser nok. Derefter brød der voldelige protester ud i Pakistan, hvor store menneskemængder blokerede gaderne og satte ild til biler. Formålet med protesterne var at forhindre Bibi i at forlade landet, og at få højesteret til at revurdere afgørelsen af hendes sag.

Efter flere dages protester gav den pakistanske regering efter for den voldelige folkemængdes krav, og nægtede Bibi retten til at rejse sikkert ud af landet. Hun var så tæt på friheden, og så blev den taget fra hende igen. Nu er hun tilbageholdt uden at vide, hvornår hendes sag bliver taget op igen.

Så længe hun og hendes familie forbliver i Pakistan, er de i stor fare. I Pakistan bliver blasfemianklager mødt med trusler om vold og endda drab. I november 2010 blev to prominente politikere snigmyrdet, fordi de opfordrede til, at Bibi skulle benådes. Hvis hendes frikendelse bliver omstødt, risikerer Bibi endnu engang at blive henrettet.

Du kan hjælpe med at redde hendes liv. Sammen kan vi opfordre de pakistanske myndigheder til at stå ved højesterets afgørelse og tillade Bibi og hendes familie at rejse trygt ud af landet og søge asyl i et sikkert land.