Hvert år skriver Amnesty-støtter verden over tusindvis af breve og solidaritetshilsner for at kræve retfærdighed for mennesker, hvis rettigheder er blevet krænket. Den globale kampagne Skriv for Liv kører på 20. år.

I dag er det verdens største menneskerettighedsevent med hundredtusindvis af mennesker verden over, der skriver breve for at få politiske fanger løsladt – og give håb til mennesker i nød.

Du kan deltage i Skriv for Liv på to måder, som skoleklasse eller som aktivist. For at deltage som skoleklasse skal læreren tilmelde klassen.

Som lærer modtager du information om årets sager, lærervejledning med idéer til undervisningen, fysisk materiale til klassen og information om de menneskerettigheder, der er i spil. Se tidligere års materiale her.

Som aktivist – enkeltperson/gruppe, kan du skrive breve selv, men du kan også holde en ”skrivecafé” hvor du inviterer venner, familie eller lokalsamfund ind for at skrive breve til årets sager. Vælg nedenfor om du er lærer eller privatperson, og læs mere om hvad kampagnen indebærer.

Kina

Zhang Zhan

Læs mere >

Eritrea

Ciham Ali

Læs mere >

Egypten

Mohamed Baker

læs mere >

Palæstina

Janna Jihad

læs mere >

Ukraine

Sphere

læs mere >

Sagerne 2021

Her kan du se de fem sager der blev skrevet til og om i 2021.

Du kan klikke ind på hver enkelt og læse mere om situationen.

Når du skriver et appelbrev til magthaverne, er du med til at lægge pres på dem, for at få dem til at overholde menneskerettighederne og dit brev kan i sidste ende resultere i, at mennesker der sidder uretfærdigt fængslet bliver løsladt.

Din solidaritetshilsen til personerne selv er til gengæld med til at give håb og en tro på, at de ikke er alene i deres kamp for retfærdighed.

Kalender Skriv for Liv 2022

Vi er så småt begyndt at planlægge efterårets kampagne, du kan her se hvornår du kan forvente at kunne tilmelde dig, og skrive breve:

  • April: tilmelding til skoleklasser åbner
  • Juli: sagerne vælges
  • August: tilmelding til aktivister åbner
  • September: hvis du skal nå at have materialerne inden efterårsferien, skal du tilmelde dig nu!
  • Oktober: de første materialer sendes afsted
  • November: Skriv breve
  • December: husk at sende breve retur til os i december (og husk afsender)