Astralis og Amnesty International Danmark vil skabe en tryg gaming-kultur

Den danske esportsgigant Astralis og menneskerettighedsorganisationen Amnesty International Danmark indgår samarbejde for at bekæmpe online-had og krænkende adfærd og for at bakke op om en positiv, inkluderende gaming-kultur.

Gamingmiljøet er generelt positivt, lærerigt og omfavnende. Det er et socialt samlingspunkt for mange, især unge, der dyrker og finder venskaber på tværs af skel, der ellers kan virke begrænsende. Ligesom på de sociale medier er tonen visse steder i gaming-miljøet dog alt for hård, og for mange gamere oplever homofobi, racisme og krænkende adfærd. Et problem, vi både kan og skal gøre noget ved.

Sådan lyder det fra Astralis og Amnesty International Danmark, der nu slår kræfterne sammen for at støtte en tryg gamingkultur, der kan styrke børn og unge i at kende deres rettigheder og sige fra over for hadefuld og krænkende adfærd.

Jakob Lund Kristensen, medstifter og CRO hos Astralis:

– Gaming engagerer langt de fleste børn og unge verden over, ligesom gaming og esport på verdensplan har fat i et voksende, voksent publikum. Det handler om sport, underholdning, socialt samvær på tværs af skel og om læring; alt sammen noget, vi i Astralis arbejder for at underbygge og at udvikle, ” Jakob Lund Kristensen, medstifter og CRO hos Astralis

– Gaming har dog en udfordring, når for eksempel piger føler, de er nødt til at spille under pseudonym for undgå sexisme, når der opleves krænkende, homofobisk eller racistisk adfærd online. På samme måde som vi oplever det på sociale medier, er det desværre noget, vi også ser i gaming, og det ønsker vi at ændre.

– Det handler i bund og grund om respekten for andre mennesker og deres rettigheder, og vi tror på, at et samarbejde mellem Astralis og Amnesty International Danmark med fokus på netop respekt for andre er et godt sted for os at tage de næste skridt. Vi tror på, at vi sammen kan flytte nogle opfattelser af, hvad der er god og dårlig opførsel og forhåbentlig gøre en positiv forskel, fortæller Jakob Lund Kristensen.

Også Amnesty International Danmark ser et stort potentiale i det nye samarbejde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dan Hindsgaul, konstitueret generalsekretær i Amnesty Danmark:

– Vi tror på, at esporten kan skabe en positiv kulturforandring for vores børn og unge, og vi ser frem til sammen med Astralis at arbejde for en onlinekultur, hvor diskrimination og had er uacceptabelt. Vi har set, hvordan Astralis i hverdagen arbejder med de positive aspekter af esport og gaming, og hvordan deres spillere kan blive rollemodeller for en hel esportsverden.

– Sammen med vores indsats og viden på området kan vi styrke Astralis og klæde dem endnu bedre på til at gøre en reel forskel, siger Dan Hindsgaul.

Samarbejdet mellem Astralis og Amnesty International Danmark henvender sig især til børn og unge i alderen 10 til 25 år samt deres forældre. Det vil blandt andet indeholde et uddannelsesforløb for Astralis Talent og alle ansatte hos Astralis, som vil implementere budskaberne i organisationens værdisæt.

Astralis vil tillige hjælpe med at udbrede kendskabet til Amnestys arbejde på området. 

Sidste år viste en amerikansk undersøgelse, at 42 procent af kvindelige gamere havde oplevet sexistisk adfærd, 37 procent havde oplevet racistisk adfærd, og 65 procent havde oplevet homofobisk adfærd. Undersøgelser fra Amnesty International viser, at kvinder er særligt udsatte for online had.

For yderligere information, kontakt venligst:

Astralis
Steen Laursen, kommunikationsdirektør
steen@astralisgroup.net
+45 6143 8922

Amnesty International Danmark
Malene Haakansson, pressechef
mhaakansson@amnesty.dk
+45 2565 2075