Flygtningeekspert bliver ny chef i Amnesty

Amnesty International Danmark har ansat Martin Lemberg-Pedersen som ny chef for politik og samfund. Med ansættelsen har Amnesty sikret sig en stærk viden og kapacitet inden for et af organisationens kerneområder.  

En af Danmarks førende forskere inden for europæisk asyl- og flygtningepolitik bliver fremover en del af Amnesty Internationals danske sekretariat.

Martin Lemberg-Pedersen (39) tiltrådte 16. august 2021 stillingen som chef for politik og samfund i Amnestys danske afdeling. Han kommer fra en stilling som lektor på Københavns Universitet og har de sidste 12 år bedrevet forskning inden for blandt andet flygtninge- og asylområdet. Desuden har han en Ph.d. i filosofi samt erfaring med at lede større forskningsprojekter. Han er en hyppigt benyttet ekspert i medierne, hvor han kommenterer på både dansk og international flygtningepolitik.

”Vi er meget glade for at byde Martin Lemberg-Pedersen velkommen i Amnesty. Med sin store indsigt i menneskerettigheder og mangeårige erfaring inden for asyl- og flygtningepolitik vil han være et kæmpe aktiv for Amnestys arbejde,” siger Dan Hindsgaul, konstitueret generalsekretær i Amnestys danske afdeling.  

Martin Lemberg-Pedersen ser frem til at tiltræde stillingen på Amnestys danske sekretariat i København.

”Amnesty er en organisation, der i årtier har haft et tårnhøjt niveau, når det kommer til at researche og dokumentere menneskerettighedskrænkelser, samt at påvirke beslutningstagere og sætte dagsordener. Der er desværre et virkeligt stort behov for at menneskerettigheder igen kommer i fokus på en lang række områder, og jeg ser meget frem til dette arbejde sammen med nye gode kollegaer,” siger Martin Lemberg-Pedersen.

Læs flere nyheder fra Amnesty